Sociom zet mensen in hun kracht, herkent talenten en brengt ze in beweging. (foto: persfoto)
Sociom zet mensen in hun kracht, herkent talenten en brengt ze in beweging. (foto: persfoto) (Foto: )

Gespreksgroepen bij Sociom

"Een beetje ontspannen ondanks ons drukke bestaan, leren beter op te komen voor jezelf of in gesprek gaan met lotgenoten die een dierbare zijn verloren. Goede redenen om je aan te melden voor een van de cursussen die in het Land van Cuijk door Sociom in het najaar worden aangeboden", vertelt Els Meijer.

De groep 'Omgaan met Verlies' is een echte gespreksgroep en de groepen 'Assertiviteit' en 'Stress? Nu even niet' zijn meer 'doe'-groepen. In de laatstgenoemde groep leer je stress herkennen en ook ontdekken wat dit doet met je lichaam", aldus Dette. "Met lichte bewegings- en ademhalingsoefeningen leer je spanning te verminderen. Praktische handvatten worden aangereikt en ervaringen worden uitgewisseld. En", benadrukt ze, "voor alle drie de groepen zijn vrouwen én mannen welkom in de leeftijd van 18 tot 100.

Els vertelt dat in de 'assertiviteitsgroep' oefeningen worden gedaan in de groep in twee- en drietallen. Je leert welke mogelijkheden er zijn om voor jezelf op te komen.. "Mensen herkennen veel bij elkaar", zegt ze. "Door deze oefeningen leert men spelenderwijs grenzen aan te geven en 'nee' te zeggen." Pluis heeft vanuit Sociom/ZIN vaker rouwbegeleiding gegeven. "De cursus 'Omgaan met verlies' levert voor de deelnemers veel op. Het is fijn om met elkaar in gesprek te gaan over het verlies van een dierbare. Het geeft 'lucht' en troost. Er wordt naar elkaar geluisterd en deelnemers ervaren "er niet alleen voor te staan." Tuyen voegt nog toe dat wederzijds vertrouwen een vereiste is. "Immers door een gevoel van veiligheid, kun je jezelf zijn en je openstellen."

De cursus 'Omgaan met Verlies' start op donderdagmorgen 3 oktober in Cuijk. 'Stress? Nu even niet' start ook op donderdagmorgen 3 oktober, maar dan in Boxmeer. De Assertiviteitscursus start op dinsdagmiddag 5 november in Boxmeer.

Voor info via telefoonnummer 0485 – 700 500. Kijk op www.sociom.nl voor de spreekuren van uw gemeente en de data van de bijeenkomsten.

Meer berichten