Goede beroepskeuze is nergens, al zo vroeg, zo belangrijk als op het vmbo. (foto: John Smits, persfoto)
Goede beroepskeuze is nergens, al zo vroeg, zo belangrijk als op het vmbo. (foto: John Smits, persfoto) (Foto: John Smits)

Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen

Goede beroepskeuze is nergens, al zo vroeg, zo belangrijk als op het vmbo. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Bij On Stage ontmoeten de jongeren hun eigen, lokale, duurzaam en persoonlijk (beroeps)netwerk en leren dit te onderhouden.

"Vmbo-leerlingen vormen straks de kern van onze samenleving", zegt Berita Cornelissen, directeur-bestuurder van Metameer. "We zouden deze leerlingen moeten koesteren!"

Door de rode loper voor ze uit te rollen en ze letterlijk op het podium te zetten, geef je ze het gevoel erbij te horen. Zo worden zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage. De eerste editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage was een groot succes. Totaal hebben 120 bedrijven uit alle sectoren met samen bijna 250 beroepsbeoefenaars deelgenomen aan het beroepenfeest en de DoeDag.

De voorbereidingen op de twee editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage zijn al gestart. Meer informatie, aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl of via Sandra Reuvers: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

Meer berichten