Michel Kuijpers met vrouw Marloes en hun kinderen Evi, Sten, Maud en Tess.
Michel Kuijpers met vrouw Marloes en hun kinderen Evi, Sten, Maud en Tess. (Foto: Tom Oosthout)

Hapse Boys gaat voor handhaving

Afgelopen seizoen werd Hapse Boys kampioen in de vierde klasse en promoveerde het naar de derde klasse. Het succesvolle eerste jaar onder trainer Michel Kuijpers moet dit seizoen een vervolg krijgen met lijfsbehoud.

door Aron van Peer

"Het was lastig om weer een klasse lager te moeten gaan voetballen. Ook al verwacht iedereen misschien dat je wel even kampioen gaat worden, in eerste instantie was onze doelstelling een periodetitel", vertelt trainer Kuijpers. Die doelstelling werd al snel behaald aangezien Hapse Boys de eerste periodetitel wist te pakken. "We hebben in de winterstop gekeken hoe we ervoor stonden en dat was nog steeds erg goed. Toen hebben we de doelstelling aangepast en zijn we voor het kampioenschap gegaan."

Kuijpers merkte in het afgelopen seizoen goed hoeveel verschil er zit tussen de derde en vierde klasse. "Dat verschil is best wel groot. In de derde klasse kan iedereen van elkaar winnen, terwijl wij in de vierde klasse een aantal tegenstanders troffen waar we als Hapse Boys zijnde eigenlijk niet van mogen verliezen."

De titel werd vorig seizoen veiliggesteld in een onderlinge confrontatie met titelconcurrent Estria, dat met 1-0 ging rusten als virtueel kampioen. Maar de mannen van Kuijpers bogen die achterstand na de onderbreking binnen vijf minuten om in een voorsprong (1-2) die genoeg bleek voor het kampioenschap. "Dat zijn natuurlijk altijd bijzondere wedstrijden. Zo'n wedstrijden wil je meemaken."

Een voordeel in die wedstrijd was volgens Kuijpers de ervaring van een week eerder. Toen liet Hapse Boys het na om de titel te pakken en verloor het met 1-0 van Festilent, de oude club van Kuijpers. "Ik merkte toen wel dat de spelers de druk voelde en dat de spanning aanwezig was. Maar misschien heeft dat ons wel geholpen tegen Estria. Die ervaring neem je toch mee naar de volgende wedstrijd."

Nadat de titel uitgebreid werd gevierd, moet het vizier nu weer op het nieuwe seizoen. Op dinsdag 30 juli begon Kuijpers met zijn ploeg aan de voorbereiding en op 18 augustus staat de eerste oefenwedstrijd gepland. "De eerste trainingen bestaan vooral uit conditiewerk en een wedstrijdvorm. Maar pas na de eerste oefenwedstrijd weten we echt hoe we ervoor staan."

In het bekertoernooi is Hapse Boys gekoppeld aan SIOL, VCA en Achates. Maar Kuijpers hecht niet veel waarde aan de beker. "Die duels zie ik echt als oefenpotjes. Als je doorgaat is het leuk, maar als derdeklasser strandt je toch een keer. Dus we gaan vooral kijken hoe we in de competitie willen gaan spelen."

Nieuwe jeugdspelers gaan daarin ongetwijfeld een rol spelen, aangezien er maar liefst twaalf spelers de overstap naar de senioren maken. "Daar zitten wel een aantal jongens tussen met veel talent, dus het inpassen van de jeugd wordt dit seizoen belangrijk. Maar het belangrijkste is natuurlijk lijfsbehoud. Na twee keer te zijn gedegradeerd na promotie willen we ons nu handhaven in de derde klasse."

Meer berichten