Niels Voet geconcentreerd tijdens een wedstrijd van Vianen Vooruit. (foto: Hanny van der Linden)
Niels Voet geconcentreerd tijdens een wedstrijd van Vianen Vooruit. (foto: Hanny van der Linden) (Foto: )

Vianen Vooruit klaar voor seizoen

Voetbalclub Vianen Vooruit staat voor het tweede seizoen in de tweede klasse. Vorig seizoen hield de promovendus knap stand en eindigde het de competitie op een vierde plaats. "Misschien moet je dat wel vieren als een kampioenschap", aldus trainer Niels Voet.

door Aron van Peer

In het voetbal wordt het tweede seizoen op een hoger niveau vaak gezien als moeilijker dan het eerste seizoen als promovendus. En daar is trainer Voet is zich maar al te goed van bewust. "Dat is iets waar ik heel erg waakzaam voor ben. Na het succesvolle eerste seizoen zal de verwachting misschien zijn dat we weer lekker mee zullen gaan draaien, wellicht ook bij de spelers. Maar het zal absoluut een zwaar seizoen worden met een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen."

De oefenmeester kijkt in ieder geval met een tevreden gevoel terug op het eerste jaar in de tweede klasse, waarin de club voor het eerst in de historie actief was. "Iedereen was erg enthousiast en leefde er echt naar toe. Het is mooi voor de club dat we op dit podium actief kunnen zijn en het is natuurlijk nog mooier dat we ons hebben gehandhaafd. Dat was ook het doel."

In de eerste wedstrijd van het seizoen werd de promovendus direct geconfronteerd met het niveau van de competitie. "We hebben we het gewoon moeilijk gehad. Ik weet nog dat we de eerste wedstrijd met 2-0 verloren, terwijl we best goed speelden. Fouten die wij maakten, werden alleen direct afgestraft. Dan merk je wel dat je in de tweede klasse bent", aldus Voet.

Maar na een lastig begin werd Vianen Vooruit steeds meer een tegenstander om rekening mee te houden. "Na de eerste overwinning hebben we het gewoon heel goed gedaan. Eigenlijk zijn we geen enkele wedstrijd weggespeeld en dat vind ik erg knap. Als je vervolgens als promovendus vierde weet te eindigen dan mag je heel tevreden zijn."

Voet start op 11 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en doet dat met nagenoeg dezelfde selectie. "Alleen Rik Renirie komt over van JVC Cuijk, daar zijn we heel erg blij mee. Dat is een kwalitatief goede speler voor de voorhoede en die kunnen we goed gebruiken. De rest van de selectie blijft intact en alle spelers zijn nu ook gewend aan de tweede klasse en weten wat er gevraagd wordt. Dus ik ben erg tevreden met deze groep."

Met Renirie als nieuwe aanwinst begint Vianen Vooruit aan een seizoen dat in eerste instantie opnieuw in het teken staat van lijfsbehoud. "Handhaving staat natuurlijk op plaats één. Maar over de precieze doelstellingen kan ik eigenlijk nog niets zeggen. Dat heb ik bij de spelersgroep ook nog niet aangegeven. En laten we eerst maar eens de eerste wedstrijden afwachten. Als het goed gaat dan kunnen we misschien wel hoger inzetten, maar handhaving is logischerwijs het belangrijkste."

Meer berichten