De prijswinnaars van 2018. (foto: persfoto)
De prijswinnaars van 2018. (foto: persfoto) (Foto: )

Nieuwe editie Muziek in de Maïs

De vakanties zijn weer bijna voorbij, de tweede helft van het jaar begint met een goed feestje. In de vakantie nog niet genoeg gefeest: verder feesten in een authentieke en exclusieve locatie, dat kan op 17 augustus in Haps! Laat je fantasie de vrije loop en stel je eens voor dat je op een grasveld staat, omringd door drie meter hoge maïs. Onder de sterrenhemel en lekker beschut door die metershoge groene muur van maïsplanten. Waarbij bovendien de opbrengst naar een aantal (sport)verenigingen gaat.

De formule is bekend, de organiserende Kiwanisclub Land van Cuijk gaat ook dit jaar diverse (sport)verenigingen financieel de helpende hand toesteken. En net als vorig jaren met een niet alledaags feestje. Niet in een zaal of café maar in hetzelfde perceel maïs als altijd, nabij het sportpark in Haps.

Met dit jaar weer een andere band. Coverband NOAH komt deze keer naar onze regio. Er zijn heel veel bands, artiesten en entertainers, maar er zijn er maar enkelen die elk optreden onvergetelijk maken. NOAH is zo'n band. NOAH speelt moeiteloos in op het publiek en geen optreden is hetzelfde.

Als de band even moet bijkomen van de inspanningen neemt dj Marvin tijdelijk het stokje over. Zijn show staat bol van vrolijke nummers en interactie met het publiek. Marvin sounds different. E-tickets kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn via www.muziekindemais.nl te bestellen. Ook op de avond zelf zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Die tickets kosten dan 15 euro per stuk. Maar ook voor het feest in de maïs geldt: vol is vol. Dus het aantal verkoopbare kaarten is beperkt.

En behalve het feest is er voorafgaand nog iets anders. Het Open Nederlands kampioenschap maïsstengelhangen. Ook al jarenlang een bekend voorafje van Muziek in de Maïs. Dit jaar echter groter van opzet dan ooit. Deelname staat open voor teams uit heel Nederland (en zelfs daarbuiten), waardoor het met recht het eerste Open NK genoemd mag worden. De spelregels zijn eenvoudig: het team dat na een aantal ronden als langste aan de stengels is blijven hangen, wint logischerwijs de eerste prijs, van maar liefst 1.000 euro.

Muziek in de Mais en het Open NK Maïsstengelhangen. Zaterdag 17 augustus bij Sportpark De Berkte in Haps. Aanvang van het feest is 21.30 uur, het Open NK gaat er aan vooraf. Het laatste nieuws en meer informatie is te vinden op www.muziekindemais.nl of op de Facebookpagina van het evenement. Of de zon schijnt of niet, bij Muziek in de Maïs en het Open NK Maïsstengelhangen stijgt de gemiddelde temperatuur gegarandeerd!

Meer berichten