De derde editie van bierfestival PROEFLokaal in Cuijk is op zondag 18 augustus. (foto: persfoto)
De derde editie van bierfestival PROEFLokaal in Cuijk is op zondag 18 augustus. (foto: persfoto) (Foto: )

Tien bierbrouwers naar PROEFLokaal

De derde editie van bierfestival PROEFLokaal in Cuijk is op zondag 18 augustus. Tien bierbrouwerijen uit de regio presenteren zich op het sfeervol ingerichte terrein aan de Molenstraat 35-45.

Kloosterbrouwerij Toebes uit Cuijk, Brouwerij Wijchense Schone, Graafsch Genot, de Muifelbrouwerij uit Berghem en Wilskracht zijn voor het derde achtereenvolgende jaar present. Brouwerij De Blauwe Knoop uit Mill en Mannenpap uit Nijmegen zijn er ook weer bij. Nieuw dit jaar zijn Stramme Kabouter uit Mill, de Cuijkse Brouwbrigade en Wentersch uit Winterswijk. De organisatie is in handen van Marieke Bosch-Dekker, Arthur Baudet, Sander Bosch, Ria Heerema en Guus Arts.

Na het eerste jaar de tuin van de Paters Oblaten te hebben gebivakkeerd, vond de tweede editie op het grasveld aan de Molenstraat plaats. Ook nu is dit een uitgekiende locatie voor PROEFLokaal. "Speciaalbier is al enkele jaren hip. Een trend, die zich nog verder ontwikkelt. Jong en oud wil wel eens iets anders proeven. De populariteit van speciaalbier is enorm toegenomen. Weet je dat Nederland nu meer dan 600 bierbrouwerijen kent", vertelt organisator Guus Arts. "In onze eigen streek zijn de afgelopen jaren ook verschillende initiatieven van de grond gekomen. Een mooie selectie aan lokale bieren presenteren wij dit jaar weer op ProefLokaal."

Marieke Bosch-Dekker: "We toveren het braakliggend terrein om in de sfeer van een festival, met hooibalen, steigerhouten meubilair, leuke aankleding en er worden vinyl platen gedraaid. Bij gebrek aan een goed festivalterrein in Cuijk laten we zelfs hele bomen aanslepen. Wij gaan het terrein in de sfeer van een heus festival aankleden. De hooibalen vormen de natuurlijke stoelen en bankjes. Neem een kleedje mee en ga gezellig op het gras zitten, struin langs de kraampjes van de brouwerijen of duik lekker onder een boom aan een biertafel."

De gemeente Cuijk verleent ook haar medewerking door in te stemmen met . Zij heeft ingestemd met een tijdelijke verplaatsing van de bakken met bomen, die normaliter aanvan de Maaskade staan, naar het terrein van het bierfestival Proeflokaal. (verplaatsing uitgevoerd door Henk Goossens uit St. Agatha) zorgt voor deze verplaatsing. helpt mee aan de inrichting van het terrein. Zo worden de bakken met bomen, die normaliter op de Maaskade staan, tijdelijk verhuisd naar bierfestival ProefLokaal.

Het aantal kassa's is verdubbeld van twee naar vier. Leden van de scouting en VC Volt zorgen voor een snelle afhandeling. Naast lokale biertjes is er ook lokale wijn verkrijgbaar bij de stand van De Daalgaard uit Sint Agatha. Ook staan er diverse ondernemers met hapjes en spijzen. Bierfestival PROEFLokaal is zondag 18 augustus van 14.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis, een speciaal gemaakt proefglas met één consumptiemunt en informatieflyer kost vijf euro. Extra munten kosten 2,50 euro per stuk.

Meer berichten