Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. (foto: persfoto)
Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. (foto: persfoto) (Foto: )

Duofiets of rolstoelfiets te leen

Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. Genieten van de omgeving van het Land van Cuijk en lekker in beweging zijn. Dankzij de duofiets of een rolstoelfiets is dit ook mogelijk voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten. Doordat de fiets over drie of vier wielen beschikt, blijft de fiets moeiteloos in balans.

De rolstoelfiets heeft een kantelbare oprijplaat. Deze plaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder hulp van derden of zware krachtinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. De rolstoelfiets heeft een elektromotor met twee accu's voor een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog makkelijker maakt. De fiets heeft breed geplaatste en meesturende voorwielen die zorgen voor een korte draaicirkel en natuurlijk extra stabiliteit.

Inwoners van de gemeente Cuijk kunnen bij Pantein Castella, Cantheelen 6-200 een duofiets reserveren en ophalen. Daarnaast staat er in Castella een rolstoelfiets, deze is er voor alle inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Reserveren kan op werkdagen tussen 08.30 – 16.00 uur via de locatieondersteuner van Castella. Dit kan per e-mail: locatieondersteunerCuijk@pantein.nl of telefonisch via telefoonnummer 0485 844 402. De huur van de duofiets kost 2,50 euro per twee uur. De huur van de rolstoelfiets is gratis, er geldt een borg van 10 Euro.

Inwoners van Haps kunnen bij De SchitteRing in Haps gratis een duofiets lenen. Reserveren kan via het zorgteam van De SchitteRing. De SchitteRing is telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0485 – 846 700.

Meer berichten