Bij restaurant De Kassier werd er een tijd geleden nog flink gewerkt aan het eindresultaat. (foto: Ingrid Janshen-Artz)
Bij restaurant De Kassier werd er een tijd geleden nog flink gewerkt aan het eindresultaat. (foto: Ingrid Janshen-Artz) (Foto: )

Een kijkje achter de schermen

Het Heilig Hart-beeld staat straks middenin het levendige uitgaansgebied van het centrum van Cuijk. Momenteel wordt er hard gewerkt om er een bruisende plek van te maken; met lofts, een nieuw restaurant en een heuse servicebioscoop.

door Ingrid Janshen-Artz

Nu is de hoek Maasstraat/Grotestraat nog een en al bouwbedrijvigheid, want naast de drie projecten wordt ook de riolering vervangen. Maar over enkele weken is het de plek om lekker te genieten, vol cultuur en uitgaansgelegenheden. De nieuwe projecten vormen een goede aanvulling op wat er al is, zoals de schouwburg, museum Ceuclum, de Beeldentuin en de Grotestraat met alle cafeetjes en restaurants.

Het voormalige bankgebouw Ebben wordt compleet omgetoverd tot luxe restaurant. Erboven zijn gloednieuwe lofts gerealiseerd en even verderop nadert de bouw van de bioscoop de eindfase. Terwijl ondernemers Paul van der Mark, Marc van Gastel, Niels Celissen en Patric Brinkman de puntjes op de i zetten, mocht het Cuijks Weekblad alvast een kijkje achter de schermen komen nemen.

Bijzonder aan de drie projecten is het oog voor detail. De tweepersoons lofts zijn allemaal verschillend, niets is standaard. Ze zijn zo ingericht dat ze ondanks beperkte vloeroppervlakte heel ruim aanvoelen. En alles is er, van volledig ingerichte keuken tot een wasmachine met droger aan toe. Alle vier de lofts zijn verhuurd. Geen wonder, want je zit middenin het centrum. Vanaf het gezamenlijke terras heb je uitzicht op de bioscoop en, tussen de bomen door, op de Maas.

Vanuit de lofts is het de trap aflopen, het hoekje om en je bent bij De Kassier. Hier kun je in het najaar heerlijk zitten op het 'Parijse' terras. De keuken is eveneens Frans georiënteerd. "Met een Aziatische twist", zegt Niels. Het wordt een restaurant waar je een avond lang mooi kunt dineren, waarbij de kok aan tafel uitserveert. "Het wordt tot in de puntjes verzorgd, met bijvoorbeeld een amuse vooraf." De inrichting zelf is ook speciaal, zo is de kluisdeur bewaard gebleven en hangen gasten straks hun jas op in de kluis. Niels hoopt na de kermis open te gaan, als de straat dan tenminste niet opengebroken is. "Ik heb er heel veel zin in."

Eerder, vanaf augustus, zal Industry Service Bioscoop Cuijk opengaan. Niet officieel, dat zal nog een kleine maand duren, maar wel met een volledig programma in drie filmzalen. Het gebouw zit vol verrassingen. Zo is een oude muur die tijdens de verbouwing ontdekt werd in ere hersteld en hangt er een enorme zelfgemaakte kroonluchter. Met beton, muur en zwart hout krijgt de bioscoop een industriële, hippe uitstraling. Kijk bij binnenkomst vooral eens naar de rechtermuur, want daar heeft het decor van de theatervoorstelling Judas een plek gekregen, met dank aan schouwburgdirecteur Sjoerd Meijer.

Als de bioscoop en De Kassier geopend zijn en ook de schouwburg met het theaterseizoen is gestart, dan is deze plek rondom het Heilig Hart-beeld 'the place to be'.

Meer berichten