De opening van de Spaanse week verliep perfect. (foto: Gerno de Haas)
De opening van de Spaanse week verliep perfect. (foto: Gerno de Haas)

Spanjaarden voelen zich direct thuis

Deze week brengen bijna veertig Spaanse voetbaltalenten een bezoek aan SIOL. Zij trainen daar niet alleen, maar maken ook kennis met de Nederlandse cultuur. De Spaanse week is flitsend van start gegaan.

Zaterdag zijn de Spaanse gasten, nadat men eerst nog een bezoek heeft gebracht aan PSV, in Cuijk gearriveerd en stond men al heel snel op het kunstgrasveld van SIOL voor de eerste training. Daarbij was te zien dat dit jongens zijn met veel kwaliteiten, die dagelijks zo'n 5 uur bezig zijn met de voetbalsport en spelen bij clubs zoals FC Barcelona en Espanyol. Leuk ook om te horen dat sommige van deze jongens recentelijk nog samen met Lieke Martens op het trainingscomplex van Barça getraind hebben.

Zondagochtend was de officiële ontvangst van de gasten uit Spanje. Onder grote belangstelling van publiek en pers heette de voorzitter van SIOL, Rob Hoffmann, de gasten welkom en benadrukte nog een keer hoe uniek het is dat deze groep talenten een week lang in Cuijk bij SIOL traint en dat ook voor een belangrijk gedeelte samen met de Cuijkse talenten doet. Daarnaast sprak Hoffmann de hoop uit dat met dit bezoek er gebouwd kan worden aan een jaarlijkse uitwisseling tussen SIOL en de groep uit Barcelona, vergelijkbaar met de uitwisseling zoals SIOL die heeft met Maldon Saints uit Engeland en 1. Fc. Viktorie Prerov uit Tsjechië.

Wethouder Sport, Maarten Jilisen, sprak namens het college van burgemeester ook mooie woorden richting de Spaanse gasten en nodigde hen ook uit om woensdagmiddag, tijdens de Hollandse dag, een bezoekje te brengen aan het Cuijkse gemeentehuis. De Spaanse gasten gaven aan nu al onder de indruk te zijn van de gastvrije ontvangst in Cuijk. Daarna was het tijd voor voetballen, eerst konden de Spaanse talenten, met mooie namen als Addi en Sergi, hun kunsten laten zien in een drietal demonstratiewedstrijden. Daarna mochten de Cuijkse talenten samen met hen het kunstgras betreden. In eerste instantie een beetje voorzichtig, maar al snel ging men goed mee in het spelniveau.

Meer berichten