De kampioenen: Twan van Uden, Jan van Daal, Erwin Coenen en Egbert Kempen. (eigen foto)
De kampioenen: Twan van Uden, Jan van Daal, Erwin Coenen en Egbert Kempen. (eigen foto)

Schutters uit Vianen Nederlands kampioen

De schutters uit Vianen zijn in het weekend van 22 en 23 juni in Milsbeek Nederlands kampioen geworden. Zij deden mee op het NK opgelegd in Milsbeek. Acht schutters namen deel: Henny Coenen, Erwin Coenen, Twan van Uden, Hans van Uden, Carina Brehler, Tim Barten, Jan van Daal en Egbert Kempen. In totaal waren er zo'n 150 schutters aanwezig en deden er 28 viertallen mee. Namens Vianen waren dat er dus twee. Twan van Uden, Jan van Daal, Erwin Coenen en Egbert Kempen wonnen uiteindelijk.

Verdere prijzen die werden gewonnen zijn: de derde plaats bij de korpswedstrijden, de eerste prijs voor Twan van Uden bij het onderdeel Personeel Opgelegd. Erwin Coenen werd bij dit onderdeel vierde en Carina Brehler vijfde. Erwin Coenen werd zesde bij het onderdeel Vrije Hand. De wedstrijd liep behoorlijk uit en na de uitreiking van de kampioensbeker (en het horen van het Wilhelmus) moest Erwin Coenen nog schieten bij het onderdeel Persoonlijk Kampioen. Hij eindigde hierbij als vijfde.

Volgend jaar vindt op 27 en 28 juni 2020 het NK Wipschieten opgelegd plaats in Vianen. Op 27 juni is het toernooi voor de jeugd. Alle hulp om het toernooi mee te organiseren is hierbij welkom.

Meer berichten