Het lukte Paul van Raaij de laatste resten van de vogel naar beneden te halen. (foto: Bert Panhuizen)
Het lukte Paul van Raaij de laatste resten van de vogel naar beneden te halen. (foto: Bert Panhuizen)

Paul van Raaij nieuwe koning gilde Linden

Het traditionele jaarlijkse koningschieten bij het gilde van Linden vond plaats op zaterdag 22 juni. De gildebroeders verzamelden zich 's middags onder zomerse omstandigheden in hun gilde clublokaal. Onder het genot van een kopje koffie met heerlijke vlaai, maakten de gildebroeders zich op voor de grote strijd om het koningschap. De oud-koning van 2018 Peter Grotens werd hierna door het gilde in gildeformatie aan zijn woning in de Kerkstraat afgehaald.

Na het bevrijden van de koningsvogel met de zogenoemde 'Herenscheuten' door pastoor Theo Lamers, wethouder Joost Hendriks, en oud-koning Peter Grotens, begon de eigenlijke strijd om het koningschap van 2019 bij het Lindense gilde.

Het lukte Paul van Raaij na goed voorbereidend werk van een tweetal nieuwe gildeleden om de laatste resten van de vogel met het 137ste schot naar beneden te halen. Hierna volgde de installatie van de nieuwe koning na afloop van de schieting bij het clublokaal. Welgemoed trokken de gildeleden hierna met hun nieuwe koning naar de H. Mis met gilde-eer in de Lambertuskerk in Linden, ondertussen had de maakster van het nieuwe Hoofdvaandel Mieke Homburg zich onder de gildeleden gevoegd. Trots met het nieuwe Hoofdvaandel voorop trok het gilde vanuit de kerk naar het gildegebouw waar hun een uitstekende gildemaaltijd wachtte, waar gezamenlijk met de gildezusters van werd genoten. De avond werd hierna onder fijne zomerse omstandigheden vooral buiten door de gildebroeders en gildezusters doorgebracht.


Meer berichten