Met behulp van Ed Kooger, coördinator van Mooiland, wordt Stichting Huurders Belangen Cuijk nieuw leven ingeblazen.
Met behulp van Ed Kooger, coördinator van Mooiland, wordt Stichting Huurders Belangen Cuijk nieuw leven ingeblazen.

Nieuw leven in Huurders Belangen Cuijk

Met hulp van Ed Kooger, coördinator van Mooiland, wordt Stichting Huurders Belangen Cuijk nieuw leven ingeblazen. Met een heel nieuw bestuur, dat nog niet is samengesteld. Wel met allemaal nieuwe leden. De ene heeft een meer persoonlijke motivatie dan de andere. Gemeenschappelijk is dat zij allemaal huurder van woningcoöperatie van Mooiland zijn.

Het doel is om de rechten van de huurder ook daadwerkelijk recht te doen. In 2015 is de nieuwe woningwet ingegaan, dit houdt in dat er ook een eigen verantwoordelijkheid is voor de huurder. De problemen op individueel niveau zijn niet voor Stichting Huurders Belangen Cuijk. Maar op gemeentelijk, wijkniveau of bij woningcomplexen kunnen zaken bij Stichting Huurders Belangen Cuijk worden neergelegd.

Alle leden zijn vrijwilligers. En de 2.0 versie is nog in oprichting. Leden zijn zeker nog welkom om in het bestuur plaats te nemen of als lid. Op die manier word St. BHC een stevige samenwerking van huurders. Leden krijgen scholing en er is nog genoeg werk te verzetten. Er komt nog een website, Facebookpagina, eigen mailadres, slogan, logo en nog veel meer. De nog op te zetten stichting wil iedereen alvast informeren over hun komst. Meer informatie is te verkrijgen via esther_kersten@live.nl.

Meer berichten