Op 15 juni vindt de Optimist on Tour plaats in Cuijk. (foto: persfoto)
Op 15 juni vindt de Optimist on Tour plaats in Cuijk. (foto: persfoto)

Jeugd kan snuffelen aan watersport in Cuijk

Snuffelen aan zeilen, kanoën, sup- en en windsurfen. Gratis en onder begeleiding van watersportinstructeurs. Die kans krijgen kinderen van zeven tot twaalf jaar tijdens Optimist on Tour. Dit landelijk bekende watersportevenement komt binnenkort voor de derde naar de Kraaijenbergse Plassen.

Dit watersportgebied in ontwikkeling zorgt voor een groeiende belangstelling voor de watersport in Cuijk en omgeving. Ook voor kinderen is er veel leuks en spannends te beleven op het water. Op zaterdag 15 juni laat Optimist on Tour de jeugd van zeven tot twaalf, en hun ouders, gratis kennismaken met wat er zoal mogelijk is. Met de Kraaijenbergse Plassen als fraai decor.

In sessies van tweeënhalf uur gaan de jeugdige deelnemers zeilen, kanoën, sup-en en windsurfen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren ze actief en al spelend de basisprincipes van deze watersporten. Er is plek voor 108 kinderen in de genoemde leeftijdsgroep. Iedereen krijgt na afloop een leuk aandenken en informatie. Geïnteresseerde jeugd dient in het bezit te zijn van minimaal zwemdiploma A en dient zich vooraf in te schrijven via de website: www.optimistontourcuijk.nl. Daar is ook meer info te vinden. Wie nog meer vragen heeft, kan ook contact opnemen met Jaap Ceulemans: 06 44859002.

Meer berichten