Jan de Keizer en Cor Jans worden gefeliciteerd met hun bronzen waarderingsteken voor hun werk als als kaderlid bij Scouting Nederland.
Jan de Keizer en Cor Jans worden gefeliciteerd met hun bronzen waarderingsteken voor hun werk als als kaderlid bij Scouting Nederland. (Foto: )

Scouting Cuijk breidt uit

Op zaterdag 1 juni openden wethouder Joost Hendriks en voorzitter Frank Moers namens stichting Scouting Cuijk de nieuwe loods van Scouting Cuijk aan de Oostermeerweg in Linden. Onder de genodigden bevonden zich naast leden en ouders onder meer vertegenwoordigers van Scouting Nederland, Scouting regio ZON, diverse Cuijkse watersportverenigingen en de bewoners van plas 1 van de Kraaijenbergse Plassen.

door onze redactie

Een vaste ruimte waarin 's winters de boten kunnen worden gestald en onderhouden, was een lang gekoesterde wens van Scouting Cuijk. De loods van 135 m2 levert dan ook meerdere verbeteringen op voor de Cuijkse scouts. "We vinden het belangrijk dat onze leden de boten waarmee ze het water op gaan op een goede en verantwoorde manier leren onderhouden. In de winter horen hier werkzaamheden bij als krabben, schuren en lakken."

De afgelopen jaren gebeurde dit in verschillende ruimtes en vooral ook in de buitenlucht", aldus de voorzitter van Scouting Cuijk, Martijn van Heereveld. "Dit maakte ons erg afhankelijk van de weersomstandigheden en van anderen. Het kwam regelmatig voor dat gepland onderhoud meerdere zaterdagen achter elkaar niet door kon gaan. Met de nieuwe loods is dat als het goed is verleden tijd en kunnen we alles efficiënter en milieu-verantwoord inplannen waardoor er meer tijd overblijft voor andere activiteiten. Bovendien kan de loods ook gebruikt worden voor andere Scouting-activiteiten en het drogen van tenten."

Gebouwd

De loods is in ruwbouw neergezet door Huisman Gemert, maar had er nooit kunnen staan zonder de voorbereidende werkzaamheden van het vaste klusteam. Dit driemanschap bestaat uit Cor Jans, Wim van Rijswijk en Jan de Keizer en is wekelijks actief om Scouting Cuijk bij voorkomende klussen te helpen. De opening van de loods wordt aangegrepen om hen op een bijzondere wijze in het zonnetje te zetten.

Om de loods financieel mogelijk te maken heeft Scouting Cuijk bijdragen mogen ontvangen de Rabobank Land van Cuijk, Scouting Nederland en NLdoet. Daarnaast is met obligaties geld binnengehaald van leden en ouders van Scouting Cuijk. Ten slotte hebben meerdere personen en bedrijven materiaal geleend of geschonken. Scouting Cuijk is iedereen daarvoor zeer erkentelijk.

Scouting Cuijk biedt activiteiten voor jeugd en jongeren van 5 tot 23 jaar. Denk hierbij aan spellen, speurtochten, survival, zeilen, roeien en niet te vergeten op kamp. Als je het leuk vindt om buiten actief te zijn, ben je bij de scouting dus aan het goede adres. Daarnaast heeft Scouting Cuijk ook een groep voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is nog plaats voor nieuwe leden en begeleiding. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Kijk voor meer informatie op www.scoutingcuijk.nl, mail naar info@scoutingcuijk.nl of bel naar 06 12078891.

Meer berichten