Aan de vierde editie van Heerlijk Heeswijk op zondag 30 juni heeft de organisatie dit jaar het thema gehangen (foto: Istar Verspuij)
Aan de vierde editie van Heerlijk Heeswijk op zondag 30 juni heeft de organisatie dit jaar het thema gehangen (foto: Istar Verspuij) (Foto: IstarVerspuij_0642528617)

Heerlijk Heeswijk sportief en gezellig

Aan de vierde editie van Heerlijk Heeswijk op zondag 30 juni heeft de organisatie dit jaar het thema gehangen: Verbinding door beweging. "We hebben veel beweegactiviteiten waar we een wedstrijdelement aan toevoegen. Daarnaast blijft ons doel: wijkbewoners in verbinding met elkaar te brengen."

door Jos Janssen

Twee leden van de werkgroep, Bert Keijzers en Wim Bender, zijn enthousiast over het programma: "Het wordt weer een erg leuke dag voor jong en oud waar vooral bewoners van de Heeswijkse Kampen worden uitgenodigd om elkaar hier bij het Lavendelplein en wijkcentrum de Nielt te ontmoeten. Natuurlijk is iedereen ook buiten deze wijk van harte welkom."

Dit jaar is gekozen om ook sportactiviteiten in het programma op te nemen: "Teams van acht personen kunnen zich nu al via onze website opgeven. We zetten een competitie in elkaar met wedstrijdjes bij o.a. een stormbaan, klimtoren, levend voetbalspel. Niet alle acht hoeven steeds bij ieder spel mee te doen. Er is een heuse finale van de twee beste teams in de middag." Veel kinderactiviteiten zullen op het Lavendelplein uitgezet worden: "De kinderboerderij is ieder jaar een succes. Maar ook een luchtkussen, poppenkast, een nostalgische draaimolen, ponyrijden, schminken en ballondraaien is er. Heel veel kinderplezier dus. We gaan dit jaar werken met muntjes welke minimaal kosten."

De rommelmarkt heeft een andere plek gekregen in het programma: "We hebben de locatie waar de activiteiten zijn wat compacter gemaakt. Het plein is wel heel erg groot. De markt wordt gehouden op de Lavendel zelf. De straat zal voor enige tijd gesloten zijn. We gaan wel met reserveren van aantal meters werken. Dat kan via onze website. Op de rommelmarkt mogen geen etenswaren en drinken verkocht worden. De supermarkt Jumbo is die dag gewoon voor auto's bereikbaar." Ook de gezelligheid wordt zeker niet vergeten. "We hebben een samenwerking met het pas geopende Boothuys. Zij hebben een groot terras. Ook voor wijkcentrum de Nielt is een terras. Voor het amusement zorgt dj Sjaak en zijn er optredens van het Smartlappenkoor Goei Volluk Cuijk en uit Nijmegen komt het koor Dukenburgs Glorie." Twee bijzondere activiteiten die er dit jaar zijn is het vissen en varen over de plas: "Bij het vissen krijgen kinderen van groep 5 t/m 8 een korte instructieles en gaan daarna onder begeleiding vissen aan de plas. Hengelsportvereniging HSV de Maas verzorgt dit onderdeel. Daarnaast kan er weer in groepjes gevaren worden op de plas. Vorig jaar was dit een enorm succes. Daarom hebben we dit jaar twee boten ingezet van De Kraaij bootjevaren."

Om het hele programma financieel rond te krijgen en de prijzen zo laag mogelijk te houden zijn er sponsors: "We zoeken nog wel wat nieuwe sponsoren. We hebben een mooi en gevarieerd programma met veel doe-activiteiten. Kijk op de website heerlijkheeswijkcuijk.nl voor aanmeldingen sportactiviteiten, rommelmarkt en het programma."

Meer berichten