De seniorenpagina is door de jaren heen flink veranderd. (foto: eigen foto)
De seniorenpagina is door de jaren heen flink veranderd. (foto: eigen foto)

Jubileum: seniorenpagina Cuijks Weekblad bestaat 25 jaar

'De redactie stelt zich voor.' Met deze titel werd in 1994 aangekondigd dat de eerste seniorenpagina ging verschijnen in het Cuijks Weekblad op de laatste dinsdag van de maand. En nu, 25 jaar later, verschijnt de seniorenpagina nog steeds op deze dag van de maand. Met onveranderd informatieve, leuke en interessante artikelen voor senioren. De pagina wordt echter ook gelezen door jongere mensen, wat wij als redactie heel fijn vinden. Vooral als er weer een oproep wordt gedaan voor vrijwilligers voor SWOC. Want vrijwilligerswerk bij SWOC is niet leeftijdgebonden.

Om te voorkomen dat we mensen vergeten, gaan we geen namen noemen van de redactieleden die door de jaren heen al die mooie artikelen tot stand hebben gebracht, maar we willen wel vermelden dat Theo Peters Sengers en Ad Snoeren de grondleggers waren van de seniorenpagina. Verder is het heel leuk om te vermelden dat Peter Hendriks al vanaf het ontstaan van de seniorenpagina in de redactie zit. Tot op de dag van vandaag zorgt Peter ervoor dat alle artikelen op tijd bij het Cuijks Weekblad zijn.

Helaas zijn door de grote brand in de Jan van Cuijkstraat in 1997 veel documenten verloren gegaan, waaronder ook seniorenpagina's. We kunnen u dus niet helemaal meenemen naar het eerste ontstaan van de pagina. Bladerend door de archieven die nog wel in ons bezit zijn, zie je veel bekende mensen de revue passeren. Mensen die toen en nu nog steeds (vrijwillig) actief zijn binnen het seniorenwerk. Maar ook mensen die ons helaas zijn ontvallen. Onderwerpen die destijds aan de orde kwamen, zijn nog steeds actueel! Zoals een artikel over PGB, bewegen voor ouderen, wonen, cursussen en andere activiteiten voor senioren en natuurlijk de interviews met bekende personen uit de gemeente Cuijk. Het zoeken naar vrijwilligers is ook een onderwerp van alle tijden. Bijvoorbeeld bijna 20 jaar geleden werd er een oproep gedaan voor bezorgers van Tafeltje Dekje en nu is SWOC ook op zoek naar bezorgers! Mocht u na het lezen van dit artikel denken: Ik heb ooit in de seniorenpagina gestaan en u wilt dit artikel nog eens lezen, dan is dat mogelijk.

Neem contact op met Silvia Beuving om een afspraak te maken om de pagina te vinden die u zoekt (vanaf januari 2003): 0485-700500 of silviabeuving@sociom.nl. Heeft u suggesties voor onderwerpen, geef ze aan ons door! Hiervoor kunt u contact opnemen met SWOC via: 0485-574440 of infobalie@swocuijk.nl. Wij, als huidige redactie, hopen u nog vele jaren te kunnen voorzien van een leuke en informatieve Seniorenpagina! Peter, Lidwien, Louk, Josje, Ans en Silvia.

Meer berichten