Voorzitters Harrie van Boekel (links) en Corné Tak kijken uit naar het jubileumweekend. (foto: Marco van den Broek)
Voorzitters Harrie van Boekel (links) en Corné Tak kijken uit naar het jubileumweekend. (foto: Marco van den Broek) (Foto: )

Samen feestvieren verbindt Haps

Het laatste weekend van juni, zaterdag 29 en zondag 30, vieren volleybalvereniging HaVoC en voetbalclub Hapse Boys gezamenlijk hun jubileum. HaVoC wordt 40 jaar en Hapse Boys 90 jaar. De beide voorzitters Harrie van Boekel van de volleyballers en Corné Tak van de voetballers kijken er naar uit: "Er is iets te vieren. Het wordt een gezellig dorpsfeest."

door Jos Janssen

Bijna vijf jaar is Harrie voorzitter van HaVoC : "Ik heb nooit zelf volleybal gespeeld maar zet me op een andere manier in. We vieren het 40-jarig jubileum, maar in feite wordt er al ruim 65 jaar gevolleybald in Haps. Eerst onder de naam RK Volleybalclub Haps, daarna APPA'69 en Energo-Haps. In 1969 besloot de afdeling Haps zelfstandig door te gaan onder de naam HaVoC" Corné heeft al zeven jaar de voorzittershamer in handen bij de Boys: "Dat voetballen wat ik gedaan heb, mag geen naam hebben. Heb wel binnen de club van alles gedaan. Jeugdleider, jeugdbestuur, technische commissie bij de jeugd, hoofdbestuurslid, medeoprichter damesvoetbal, oprichter zaterdagveteranen, grensrechter, scheidsrechter, coach Hapse Boys 2, kantinemedewerker en wedstrijdcoördinator. Ook een aantal jaren KNVB-scheidsrechter ."

Beide voorzitters kwamen rond de tafel om plannen te smeden voor een gezamenlijk feest. Harrie: "Hapse Boys had al een weekend gepland. Wij hadden ook wat plannen en vroegen aan Hapse Boys of we met de spellenmiddag mee konden doen. Daaruit kwam het idee voort om gezamenlijk onze jubilea te gaan vieren op sportpark de Berkte. Onze dames zullen wel voor de gezelligheid gaan zorgen." Corné: "Zeker weten die dames brengen veel gezelligheid mee. Zo'n mix zorgt voor nog meer plezier. We hebben afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan bij de samenwerking met jeugdclub club Caboose. Als je bedenkt dat HaVoC en Hapse Boys samen rond de 725 leden hebben. Dat is toch bijna 25 procent van de bevolking. In een dorp als Haps is samenwerken heel goed mogelijk. We zijn ook in gesprek met de tennisclub om richting ons sportpark te komen."

Een jubileumcommissie bestaande uit leden van beide verenigingen is het feestweekend nu aan het voorbereiden: "Zo'n feest geeft saamhorigheid, levendigheid. Ook wel Haps eigen. We gunnen elkaar wel wat. We hebben bijvoorbeeld samen rond de 90 sponsors. Waarvan er 28 bij zijn die we allebei hebben. In het feestprogramma hebben we dan ook een sponsorbarbecue zitten. Ook niet te vergeten alle vrijwilligers van beide clubs. Op de zondagmiddag is daarvoor een brunch. Het is niet alleen feesten maar ook een vorm van bedanken. Voor de jongste jeugd is er op zaterdag een volleybal- en voetbalclinic. De middag is voor de iets oudere jeugd en 's avonds is de feestavond. Op zondag is de Hapse middag. Teams, samengesteld uit buurten, verenigingen, families en vrienden kunnen zich dan uitleven met spellen die niet zo vaak gespeeld worden. We hebben die middag het wereldkampioenschap verschieten. Nog nergens anders ooit gehouden."

Meer berichten