Van 12 augustus tot en met 16 augustus kunnen kinderen leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs.
Van 12 augustus tot en met 16 augustus kunnen kinderen leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs. (Foto: )

Leren zeilen in Middelaar

De waterscoutinggroepen uit de omgeving van Nijmegen, Mook en Cuijk slaan de handen ineen om kinderen vanaf zeven jaar te leren zeilen.

Aan de Mookerplas in Middelaar vindt dit waterspektakel plaats in de laatste week van de zomervakantie. Van 12 augustus tot en met 16 augustus kunnen kinderen leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs die veelal lid zijn van een waterscoutinggroep uit de regio. "Het idee is eigenlijk heel simpel. In de zomervakantie worden de boten van de zeeverkenners niet gebruikt, terwijl het mooi weer is en veel kinderen uit de omgeving ook graag eens het water op willen", aldus Jurrit Rodenhuis, een van de organisatoren. "Naast het zeilen gaat het er ons vooral om dat iedereen plezier heeft vijft dagen lang. Naast de serieuze activiteiten als het oefenen van knopen en manoeuvres is er nog genoeg tijd om bijvoorbeeld zeilwedstrijden te houden of te zwemmen."

De zeilweek bestaat al heel lang, binnenkort komt er zelfs een jubileum aan. "Doordat we in de afgelopen jaren een alsmaar groeiend aantal gemotiveerde instructeurs en deelnemers hebben gekregen, blijft de zeilweek een geweldig evenement! zonder hen hadden we de aankomende 50e editie nooit gehaald." De leeftijden van deelnemers variëren van zeven tot zeventien jaar. De zeilweek is opgedeeld in vijf niveaus. Meer informatie over de zeilweek is te vinden op www.mooksezeilweek.nl.

Meer berichten