Foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC.
Foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC. (Foto: )

Kijk naar Toen: 500e Kersten-woning

De heer Gerritse overhandigt hier in november 1966 de huissleutels aan de kersverse bewoners van de 500e Cuijkse Kersten-woning, zo lezen we in het bijschrift bij deze foto.

Mevrouw krijgt daarbij ook nog een mooie bos bloemen in de handen gedrukt. De vlag hangt uit en er wordt gelachen; het is een bijzondere dag. Wellicht is het een begrip in Cuijk, maar wie kan ons vertellen wat bedoeld kan worden met een 'Kersten-woning'? Staan deze woningen er nog en zo ja, in welke straat of wijk? Was je bij dit feestelijke moment aanwezig, woonde jij ook in zo'n woning of ken je een van deze mensen? Alle herinneringen zijn welkom. We hopen op reacties. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Cuijk en Sint Agatha: www.bhic.nl/cuijk-en-sint-agatha en ga naar Kijk naar Toen.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar. Ken jij het verhaal achter deze foto? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Cuijks Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl/cuijk-en-sint-agatha, op (073)6818500. Foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC.

Meer berichten