Het Cuijks Waterspektakel op zaterdag 15 juni zal zich dit jaar voornamelijk afspelen op het brede zandstrand van de Heeswijkse Plas aan de Kraaijenbergse Plassen.
Het Cuijks Waterspektakel op zaterdag 15 juni zal zich dit jaar voornamelijk afspelen op het brede zandstrand van de Heeswijkse Plas aan de Kraaijenbergse Plassen. (Foto: Studio 38c)

Cuijks Waterspektakel met tennis en volleybal

Het Cuijks Waterspektakel op zaterdag 15 juni zal zich dit jaar voornamelijk afspelen op het brede zandstrand van de Heeswijkse Plas aan de Kraaijenbergse Plassen. "We kiezen dit jaar voor de sporten beachvolleybal en beachtennis met een indeling voor recreanten en prestatieve spelers en speelsters."

door Jos Janssen

 De organisatoren Frank van Hulst, Ard Kranenburg en Marco Arts zijn enthousiast om het Beachevenement op de Cuijkse kaart te zetten: "Dit lange strand en bijbehorend e grasvelden is een ideale plek. Zand om te sporten, gras om uit te rusten en een prachtig uitzicht. Bij een beetje mooi weer kunnen hier tropische sferen ontstaan. We hebben een mooi programma voor het randgebeuren zodat de echte beachsfeer hier zeker goed tot zijn recht zal komen. De aanmeldingen van teams stromen al binnen."

Poules

Beachvolleybal is bij veel mensen bekend: "Op recreantenniveau speel je met teams van vier ten vier personen. Bij prestatief twee tegen twee. Opgeven via de website wijst zich dit vanzelf. We spelen in een poulesysteem en de verliezers kunnen daarna nog door volleyballen. Gewoon van 11.00 uur tot vijf uur 's middags lekker sporten." Daarentegen is beachtennis nog niet zo bekend: "Dit is echt leuk. In landen als Italië is het immens populair. Het wordt ook gespeeld in het losse zand waarbij het balletje niet de grond mag raken. Tussen de teams van twee tegen twee hangt een net wat op zo'n hoogte hangt dat het het midden is tussen echt volleybal en echt tennis. Met speciale rackets en ballen die de deelnemers van ons krijgen proberen we ook deze sport in Cuijk populair te maken. Om iedereen al eerder kennis te laten maken met deze sport en de regels gaan we nog proefsessies organiseren. Maar ook op de avond voor het evenement, vrijdagavond 14 juni vanaf 19.00 uur, kan iedereen al hier terecht om te oefenen. De veldjes zijn dan al uitgezet. Houd daarom goed de website in de gaten."

Om de juiste beachsfeer op te roepen heeft de organisatie ook een groots raamgebeuren: "Er komt een grote beachtent te staan. Met muziek , een cocktailbar en wat eten. Voor de jeugd is er een hele grote stormbaan. Na afloop van de wedstrijden hebben we een barbecue en dan begint de beachparty tot ongeveer middernacht. De bekende Cuijk liveband Free Funges Factory treedt op met twee gastzangeressen. Dat wordt nog een leuk feestje.."

Aanmelden

De organisatie hoopt op een grote deelname: "Bij voldoende animo kan dit Beachspektakel zeker een blijvertje worden. Het is toch prachtig om als uitje voor onder meer personeel van bedrijven, scholen om lekker sportief en ontspannen met elkaar te sporten en te ontmoeten. We kunnen twintig velden uitzetten. Dus je komt voldoende aan spelen toe. Informatie en inschrijvingen via: www.waterspektakelcuijk.nl.

Meer berichten