Deze week vieren kinderen en medewerkers de 25e verjaardag van kinderdagverblijf de Kukel. (foto: Brenda Derks)
Deze week vieren kinderen en medewerkers de 25e verjaardag van kinderdagverblijf de Kukel. (foto: Brenda Derks)

Sfeer op Kukel voelt al 25 jaar fijn aan

Deze week vieren kinderen en medewerkers de 25e verjaardag van kinderdagverblijf de Kukel. Gelegen aan de noordkant van de Cuijkse wijk de Valuwe. "We hebben een prachtige plek, veel licht in ons gebouw, ziet er allemaal goed verzorgd uit en wat ook heel belangrijk is, het voelt fijn hier."

door Jos Janssen

Cuijk - Tineke van de Wiel, pedagogisch medewerkster, is op 1 juni ook 25 jaar in dienst van eerst Stichting Kindercentra Cuijk en later Spring Kinderopvang: "We zijn hier gestart, ik weet het nog goed, op 23 mei 1994. Alles spiksplinternieuw. Het gebouw van peuterspeelzaal Pinkeltje had even leeg gestaan. Bep en haar man Henk waren in die tijd onze ondersteunende medewerkers. Geweldige mensen. Alles was geschilderd, gepoetst, de gordijnen gewassen. En iedere morgen stond de koffie klaar . Kan me nog herinneren als Henk in de tuin bezig was dan deed hij altijd een vogeltje na. De kinderen hadden de grootste schik. Er waren toen babygroepen, dreumes- en peutergroepen. Later kwam de buitenschoolse opvang (bso) er bij.

Moniek van Oosterhout, manager van deze locatie van Spring Kinderopvang is lovend over de sfeer en werkomgeving bij de Kukel: "Er werkt hier een heel zelfstandig team. Alle kinderen kennen de leidsters en de leidsters kennen alle kinderen. De sfeer is prima en men heeft respect voor elkaar. Dat uit zich ook in lange dienstverbanden. Kinderen komen hier elke dag met veel plezier."

In die 25 jaar zien beiden wel veranderingen. Tineke: "Vijf en twintig jaar geleden was je alle uren met het kind bezig. Op kantoor werd de administratie geregeld. Altijd waren er twee leidsters op de groep. Het blijft tot de dag van vandaag een prachtig beroep." Moniek: "Regels vanuit de overheid zijn strenger geworden. Er moet meer vastgelegd worden. Gelukkig zie je die passie van toen nu nog steeds terug bij onze medewerkers."

Over de rol van het kinderdagverblijf in de samenleving is Moniek heel duidelijk: "Door ons kan de economie blijven draaien. Kinderen hebben hier een fijne dag en zijn op een prettige manier met hun ontwikkeling bezig. Papa en mama kunnen met een gerust hart aan het werk en een boterham verdienen."

Het zilveren jubileum van de Kukel is verpakt in een heuse feestweek. "Maandag zijn we gestart met een feestelijke opening. Er was een springkussen en iets lekkers. Een kinderboerderij komt deze week naar ons toe. Onze kinderen mogen diertjes aaien en knuffelen. Ook de kinderen van de bso mogen naar de kinderboerderij. Woensdag en vrijdag komt kinderfysiotherapeute Dobbie feestelijke peutergymlessen geven. We sluiten met een borrel en hapje vrijdagavond de feestweek af. Een bijeenkomst voor alle collega's van de andere locaties en medewerkers van ons stafbureau. Maar ook onze nauwe relaties zoals obs Startblok zullen aanwezig zijn en wat heel mooi is, heel veel oud-collega's, oud-medewerkers. Daaruit blijkt maar dat het Kukelgevoel nog springlevend is."

Meer berichten