Pontje de Zeldenrust vervoert de wandelaars over de Maas.
Pontje de Zeldenrust vervoert de wandelaars over de Maas. (Foto: F. Jansen)

Fiets- en wandeltocht Kerkenpad Zeldenrust

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) en op 31 mei, 1 juni en zondag 2 juni is er weer de fiets- en wandeltocht Kerkenpad Zeldenrust. Van 11.00 tot 17.00 uur. Het bijzondere van deze tocht (zo'n 20 kilometer) is dat Sint Agatha en Middelaar met elkaar verbonden worden door een vaartochtje over de Maas met het bekende pontje de Zeldenrust. De route kan in twee richtingen worden afgelegd. Onderweg is er van alles te bezichtigen, denk aan het klooster en de kloostertuin in Sint Agatha.

Het is ook mogelijk om een pauze in te lassen op het terras van het Middelears Huys aan de Huissestraat in Middelaar of op het terras van het Theehuis Milsbeek. Rust uit onder de toren van het oude stadhuis in Gennep of bezoek de crypte (kerkelijk museum) van de Sint Martinuskerk, Zuid-Oostwal 33 in Gennep.

Geniet van een bijzonder mooi stukje fiets- en wandelpad bij de brug tussen Oeffelt en Gennep en strek de benen nogmaals bij 't Veerhuis in Oeffelt. Om tenslotte weer bij het klooster van Sint Agatha uit te komen. Oversteekplaatsen en startplaatsen zijn in de Veerstraat in Sint Agatha of in Middelaar bij de veerstoep aan de Huissestraat, kruising Neerveldstraat, knooppunt 44.

Deelname aan de fiets-wandeltocht kost 2,50 euro. Meer info op vv-zeldenrust.nl.

Meer berichten