De vijfde Foodtour Cuijk op zondag 19 mei wordt weer georganiseerd door een groep van negen studenten van ROC de Leijgraaf Cuijk.
De vijfde Foodtour Cuijk op zondag 19 mei wordt weer georganiseerd door een groep van negen studenten van ROC de Leijgraaf Cuijk.

Jubileum Foodtour is uitverkocht

De vijfde Foodtour Cuijk op zondag 19 mei wordt weer georganiseerd door een groep van negen studenten van ROC de Leijgraaf Cuijk. Dit evenement lijkt op voorhand al een groot succes. Van de maximaal beschikbare kaarten is al 80 procent weg: "Op een speelse manier Cuijk culinair te leren kennen slaat echt goed aan."

door Jos Janssen

De studenten hebben dertig Cuijkse bedrijven benaderd die hun medewerking hebben toegezegd. "Het lijkt er op dat dit jaar de Foodtourdag al uitverkocht is voor dat de dag zelf is. Er zijn ongeveer 42 horecabedrijven in Cuijk. Een klein beetje rek zit er nog in maar niet veel. We denken met drie routes in drie verschillende kleuren onze gasten bij tien bedrijven ieder een hele leuke culinaire middag invulling geven. We hebben van ieder bedrijf hun gerechtje gevraagd en goedgekeurd. We stellen er kwaliteitseisen aan wat onze gasten wordt voorgeschoteld. Daarnaast is er entertainment en kunst om het geheel nog gezelliger, aantrekkelijker te maken. De kracht van zo'n middag is toch de saamhorigheid, ontspannen eten, de wandeling naar de volgende eetverrassing, het ontmoeten. Daarbij letten we ook op de veiligheid, de drukte voor de deelnemende bedrijven. Dat blijft nu allemaal binnen de grenzen."

De toegangskaart kan vanaf 12.00 uur op het Louis Jansenplein bij de tent van het ROC ingewisseld worden voor een deelnemende stempelkaart: "Op de routes hebben we de gerechtjes zoveel mogelijk gemixt. Dat wil zeggen niet drie keer vis of ijs. Het aspergeseizoen is begonnen, maar ook vegetarische hapjes. Een ijsje zit er overal in. Voor de drankjes zorgen de gasten zelf. Het kan wel zo zijn dat er ergens een drankje geproefd kan worden in combinatie met een hapje." De bedrijven die al in het centrum gehuisvest zijn doen voor een groot gedeelte mee, maar ook van buiten het centrum: "Dan moet je denken aan Van der Valk, PURA Catering, Station Street Cafe Cuijk. Het voormalige Carpe Diem gaat die dag voor de eerste keer open maar nu als luxe frituur: De Schalkse Vlaming.

Uit vorige edities van de Foodtour Cuijk hebben de studenten aanbevelingen, verbeterpunten meegenomen naar deze editie: "De compactheid van het geheel is belangrijk. Maar ook de verzoeken om meer entertainment. Op het Louis Jansenplein speelt de band Dogs Allowed, op de Grotestraat de BBC-band en in de Maasstraat DJ Stan van de Ven. Wellicht komt er nog 'n entertainmentonderdeel bij." Een donatie gaat al jaren naar een goed doel. "Gezien de succesvolle voorverkoop kunnen we nu al zeggen dat 1000 euro naar de Voedselbank gaat. In 2015 is de Foodtour Cuijk begonnen met 80 deelnemers. In een paar jaar ging het al naar 1000. Steeds meer animo. Vriendengroepen, gezinnen. Voor Cuijk zelf, voor de bedrijven is het een geweldige promotie. Voor ons als studenten Management Horeca Ondernemen uitstekende leermomenten. We gaan proberen er dit jaar weer een succes van te maken."

Meer berichten