Noisy Voices viert de vrijheid. (foto: persfoto)
Noisy Voices viert de vrijheid. (foto: persfoto)

Vrijheidsconcert door Noisy Voices

Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, geeft het populaire Cuijkse popkoor Noisy Voices een concert in de kloosterkerk Sint Agatha van 14.00 tot 15.30 uur onder de toepasselijke naam: Noisy Voices viert de vrijheid! "Deze kerk is een bijzondere plek met een hele fijne akoestiek."

door Jos Janssen

De organisatie van dit concert is in handen van vier leden van het koor, Sylvia, Monique, Els en Susan in samenspraak met de dirigent van het eerste uur Peter Broekmans: "We treden vaak op bij andere activiteiten maar we wilden ook weer graag een eigen concert organiseren. Een paar jaar geleden hebben we het gedachtegoed "Kerk en Kroeg" bedacht. Bijvoorbeeld een optreden in de Protestantse kerk hadden we gecombineerd met een bezoek aan Smaak. We hebben al vaker in kerken gezongen. Grave, Groesbeek, Katwijk. We zoeken mooie locaties. De sfeer om in zo'n ruimte te zingen is toch anders dan buiten. Op zondag 5 mei is eerst het concert in de kerk in St Agatha daarna hebben we een gezellige nazit bij café de S-bocht onder het genot van een drankje. We streven als koor ook saamhorigheid na naast kwaliteit en muzikale ambitie."

Het popkoor inclusief een volledige bezetting van een combo heeft liedjes uitgezocht passend bij het thema vrijheid: "Er worden tevens een paar teksten uitgesproken. Ook is er een medley van Queen die nu wel actueel is bij hun film. We zingen veel klassiekers maar zeker ook nummers van nu. Stitches, Love yourself. Het is die middag gewoon genieten van fijne muziek en zang. We hebben een uitgebreid repertoire. Een muziekcommissie houdt zich hiermee bezig. We zijn wel in voor een uitdaging. Daarmee ontwikkelt het koor zich ook in kwaliteit."

In hetzelfde weekend treedt Noisy Voices nog een keer op: "Bij de eerste versie van Theater na de Dam op 4 mei 's avonds (20.45) in de Schouwburg zingen we ook. We zijn een Cuijks koor en willen graag aanhaken bij Cuijkse activiteiten. Dat hebben we bijvoorbeeld ook gedaan bij de musical Don Martino, blijspel Sigaren en Cuijkse Koek of de Lichtjestocht. Presentatie is ook een belangrijk onderdeel voor ons koor. Kleding, choreografie. We zijn nog op zoek naar een choreograaf."

Al drie keer heeft het koor opgetreden in de muziektempel Paradiso in Amsterdam: "Er is daar een weekend met een open podium. We hebben daar op gereageerd. Al drie keer met succes. Het is toch fantastisch om daar te mogen staan. Ook al is het maar een kwartier. Een bijzondere, gerenommeerde plek, geweldige ambiance, sfeer. We combineren het met een dagje uit voor ons koor." Voor het concert zijn nog kaarten verkrijgbaar (4 euro). Op de dag zelf 5 euro. Via email: mail@noisyvoices-cuijk.nl.

Noisy Voices bestaat uit meer dan 50 enthousiaste zangers en zangeressen en staat onder leiding van dirigent Peter Broekmans. Het koor staat voor de combinatie kwaliteit, zangtechniek, presentatie en gezelligheid. Het koor repeteert iedere dinsdag van 20.00 tot 22 00 in Doehuis.

Meer berichten