Paris 6 uit Beers is negende geworden bij de Europese koeienkeuring in het Luxemburgse Libramont.  (foto: persfoto)
Paris 6 uit Beers is negende geworden bij de Europese koeienkeuring in het Luxemburgse Libramont. (foto: persfoto)

Europees succes voor Paris 6

Paris 6 uit Beers is negende geworden bij de Europese koeienkeuring in het Belgische Libramont. De koe deed, net als duizenden andere koeien, mee bij de Tweede Kalfs Roodbonte koeien. Het dier is gefokt door de familie Gosens op de Tienmorgen in Beers. "We zijn apetrots op dit resultaat", vertelt eigenaresse Hanneke van Overbeek enthousiast.

Beers - Samen met haar man Richard en kinderen Eva en Rik reisde Hanneke af naar België. "Het is erg speciaal om mee te doen. Samen met Team NL is dat toch wel bijzonder. We hebben thuis nog zo'n dertig melkkoeien en we doen regelmatig mee met keuringen." Zo gaat het gezin jaarlijks sowieso naar twee regionale en twee landelijke keuringen. "Melkkoeien zijn op het mooist als ze nog veel melk geven. Dan zijn de uiers nog mooi vol en dat is goed voor de keuring."

De Zwitserse koeien maakte op deze show in België hun favorietenrol meer dan waar, maar er was ook Nederlands succes. De massaal meegereisde Nederlandse supporters hadden direct reden tot juichen toen in de eerste rubriek Aiko 1445 van familie Albring uit Drouwenermond op de tweede positie eindigde. In de kampioenskeuring jonge koeien kon ze echter niet op tegen de kalveren uit Zwitserland.

Dat Zwitserland de beste landengroep roodbont kon samenstellen was op basis van de individuele keuring snel duidelijk. Ook de tweede plek bleek snel vergeven voor het Franse team. Het was knap dat het Nederlandse kwartet met onder andere Aiko als slotkoe en Paris 6 uit Beers vervolgens de derde plek bemachtigde nog vóór Italië.

"We hebben met Team NL een mooie prestatie neergezet, waar we nog lang met plezier aan terugdenken. Naast het keuringssucces was het grootste succes het presteren van Team NL als geheel. Samen met de supporter was het een groot feest."

Meer berichten