Op tweede paasdag 22 april onthullen twee deelnemende boerenbedrijven hun Land van Cuijk Boert Bewust-bedrijfsbord.
Op tweede paasdag 22 april onthullen twee deelnemende boerenbedrijven hun Land van Cuijk Boert Bewust-bedrijfsbord.

Bedrijfsborden voor Boert Bewust

Op tweede paasdag 22 april onthullen twee deelnemende boerenbedrijven hun Land van Cuijk Boert Bewust-bedrijfsbord. Het gaat om legpluimveebedrijf Bens BoerderEi en melkveebedrijf Mooren's Farm met agrarische kinderopvang Boerkes & Co. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren.

door onze redactie

Beide bedrijven houden een open dag. Bij Bens BoerderEi is de start om 10.00 uur en bij Moorens Farm kunnen bezoekers vanaf 11.00 uur een kijkje komen nemen. De bedrijven liggen op 2,2 km afstand van elkaar dus een mooie loop- of fietsafstand. Het is een eeuwenoude traditie: paaseieren rapen. Waar kun je beter zo'n festijn organiseren dan bij de bron? Bij de kippen van Bens BoerderEi. Om 10.00 uur zal Burgemeester Wim Hillenaar het festijn feestelijk openen met de onthulling van het spiksplinternieuw bedrijfsbord. Kinderen tot 8 jaar kunnen om 10.30 uur paaseieren zoeken. Kinderen hebben altijd prijs. De winnaar van het gouden ei, krijgt een extra prijs. Om een idee te hebben hoeveel kinderen er komen graag een mailtje naar: info@hetscharrelei.nl. Na het eieren zoeken kun je zien hoe de kippen wonen en leven. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom op Beerseweg 29a in Haps.

Het melkveebedrijf van familie Mooren is in 2018 uitgebreid met professionele, kleinschalige kinderopvang. Op het erf is een prachtig verblijf gebouwd voor maximaal 32 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. De kinderen zien, ruiken en voelen op deze manier dagelijks het leven op de boerderij. Spelenderwijs beleven ze natuur en zijn in de gezonde buitenlucht. Op tweede paasdag zijn er natuurlijk ook volop activiteiten voor de kinderen. Toeleverende en afnemende bedrijven lichten toe wat zij voor Moorens Farm betekenen. Het melkveebedrijf en kinderdagverblijf zijn tweede paasdag tussen 11:00 en 16.00 uur geopend voor een kijkje achter de schermen en natuurlijk een praatje met de boer en boerin. Om 11:00 uur opent burgemeester Hillenaar het Boert Bewust bedrijfsbord aan de Oeffeltseweg 6a.

Boert bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Het Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten boeren maken het mogelijk om laagdrempelig verschillende types bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met de ondernemers. Iedereen is van harte welkom op maandag 22 april op Bens BoerderEI, Beerseweg 29a, en Mooren's Farm/ Boerkes & Co, Oeffeltseweg 6a.

Meer berichten