Voor de vierde maal organiseert de werkgroep evenementen in de de wijk de Valuwe Koningsdag. (foto: persfoto)
Voor de vierde maal organiseert de werkgroep evenementen in de de wijk de Valuwe Koningsdag. (foto: persfoto)

Koningsdag Valuwe wordt gezellig

Voor de vierde maal organiseert de werkgroep evenementen in de de wijk de Valuwe Koningsdag. En wel op zaterdag 27 april van 's morgens 10.00 tot 17.00 uur in de namiddag. Lisette Willems en Marian van der Fluit zijn enthousiast over het programma: "Het wordt weer een supergezellige dag voor jong en oud."

door Jos Janssen

Met name voor kinderen is er ontzettend veel te doen: "Er is een kinderboerderij maar ook oud Hollandse spelen met o.a. stokvangen, blikwerpen, gatenkaas. Dat hoort gewoon altijd bij Koningsdag. Met een kaart kunnen ze alle spelen doen. Voor de iets oudere jeugd is er een rodeostier maar ook een ski-simulator en een sweeper waarop ze zich kunnen uitleven. De wervelwind is echt leuk. Daarnaast is er een kleurwedstrijd. Kleurplaten krijgen ze op de scholen of kunnen ze afhalen bij de mfa. Voor kinderen tot zes is er een prijs en voor 7 tot 12 jaar ook. We maken dit rond half vijf bekend. Tegen inlevering van de kleurplaat krijgen de kinderen een gratis suikerspin, poffertjes of popcorn."

Voor de braderie was dit jaar heel veel belangstelling: "We zitten helemaal vol. Het werkt uitstekend dat iedere standhouder een overdekte plek krijgt in een tent. Natuurlijk is er eten te koop uit diverse landen. Een van de kenmerken van onze wijk. We verkopen ook weer onze zelfgemaakte en zeer gewilde gehaktballen maar ook hamburgers en braadworstjes. Café de Valuwe en de mfa zorgen voor de drankjes. Die zaterdag is onze mfa zelf de hele dag gesloten. De drankjes worden geschonken op het bordes voor de mfa."

Toch maakt de organisatie van een man of acht zich wel een beetje zorgen om het tekort aan vrijwilligers: "Met de werkgroep zijn we vanaf november bezig. Dat geregel kost echt veel energie. Maar we doen het met veel plezier. Op de dag zelf kunnen we nog wel wat handen gebruiken. Koningsdag is ieder jaar een mooi feest voor en door de wijk. Vooral voor onze jeugd. Mochten er nog vrijwilligers zijn voor de dag zelf dan zijn ze van harte welkom. Aanmelden kan aan de balie van mfa. Voor de veiligheid willen we graag bij ieder spel een vrijwilliger hebben staan." Muzikaal wordt het Koningsfeest omlijst met de klanken van discotheek Black Jack. "Sjaak en Jimmy zijn de dj's op die dag. Maar ook Sarah met haar prachtige stem komt zingen op het podium."

Het hele Kees Michielseplein midden in de wijk de Valuwe zal met Koningsdag vol staan met kraampjes, tenten en spellen. "Er is ook nog een rommelmarkt. Parkeren kan er dus vanaf vrijdag 26 april 12 uur niet meer. De mensen die boodschappen willen doen naar de Lidl en de andere winkels moeten daar rekening mee houden. We gaan er weer een hele mooie traditionele Koningsdag van maken. Niet alleen voor onze wijkbewoners, maar iedereen is van harte welkom. "

Meer berichten