Land van Cuijk Boert Bewust ging van start met dansende koeien. (persfoto)
Land van Cuijk Boert Bewust ging van start met dansende koeien. (persfoto) (Foto: )

Start met dansende koeien

Op 6 april ging Land van Cuijk Boert Bewust officieel van start. Jan Baltussen (90) onthulde het bedrijfsbord op het melkveebedrijf 'De Velderhoeve' van familie Baltussen in Landhorst.

Na de feestelijke onthulling mochten de koeien voor de eerste keer naar buiten. "Vroeger had bijna iedereen boeren in de familie, dat is tegenwoordig anders. Met Boert Bewust willen we mensen uit de hele maatschappij op een laagdrempelige manier laten zien, horen en voelen wat het boerenleven anno 2019 inhoudt", aldus Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. Een mooi schouwspel; de koeien die in groepen dansend en rennend het grasland oprenden. Voor de kinderen was er vertier; van schilderen, vogelhuisjes timmeren tot spelen in een maiskorrelbak. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Dat is het doel van het landelijke initiatief Boert Bewust. Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting en de eerste streek in Brabant. De aangesloten boeren maken het voor burgers mogelijk om laagdrempelig verschillende type bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met ondernemers.

Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een 'Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord'. Info: www.landvancuijkboertbewust.nl.

Meer berichten