Bij de ingang stond een foodtruck waar iedereen welkom werd geheten. (foto: Tom Oosthout)
Bij de ingang stond een foodtruck waar iedereen welkom werd geheten. (foto: Tom Oosthout)

Verbinding met Leermeesterdiner

De gasten, ouders, studenten, leermeesters werden vorige week bij ROC Cuijk ontvangen voor het jaarlijkse Leermeesterdiner. Bij de ingang stond een foodtruck waar iedereen welkom geheten werd met een bitterbal van kalfszwezerik en een cocktail. Docent Rolf Asbroek: "We hebben dit jaar een andere opzet, waarbij meerdere opleidingen betrokken zijn."

door Jos Janssen

Was het Leermeesterdiner voorheen vooral een aangelegenheid van de afdeling horeca, nu namen de studenten van Recreatie en Leisure het voortouw. "Het is voor hen ook een eindexamenopdracht met dans, muziek en een hapje." Kiki en Lynn zorgden voor een uitgebreid draaiboek: "We hebben allebei veel organisatie-ervaring opgedaan bij campings in Italië en Spanje. Maar ook bij camping 't Loo in Linden. We zijn wel wat gewend."

De vlotte Danique is de aanjager van de afdeling Leisure: "Ik heb zeven maanden op Mallorca stage gelopen. Sportactiviteiten, dansshows, veel entertainment in elkaar gezet. Daar ook zelf opgetreden. Voor dit diner heb ik het script geschreven, kleding geregeld, begroting gemaakt. Beetje stressen. Als ik mijn diploma heb ga ik terug naar Mallorca. Mijn Spaanse vlam achterna", lacht ze uitbundig. Ondertussen komen de gasten binnen. Lisette van de Wijert, onderwijsmanager van de locatie Cuijk: "Met ingang van september gaan we naar een regiostructuur. Dan horen Cuijk en Oss bij elkaar. We gaan met het ROC bouwen aan een nieuwe horeca hospitalityschool. Onze kernwaarden zijn verbinden, ambitie en nieuwsgierig. Onze stelregel is de regio is je klaslokaal. Vandaag hebben we de leermeesters van onze leerbedrijven uitgenodigd. Daarbij ouders, vrienden van de studenten en een aantal genodigden. We willen gewoon mooi onderwijs maken hier in Cuijk. Op zo'n avond als deze ben ik enorm trots op iedereen die dit bij elkaar brengt. Alles zelf door studenten opgezet met begeleiding van docenten. We hebben echt veel talent in huis."

Docent koksopleiding Jeroen van de Heuvel kijkt tevreden toe: "Organisatietalent, kwaliteit van eten, eerlijk voedsel borgen hier ons vak. Na afloop ontvangen we als scholen in Cuijk en Oss het certificaat van Euro-Toques. Dat is een vereniging van professionele koks en restaurateurs. We treden toe tot het koksgilde. Een grote waardering hoe we hier met respect omgaan met eten en vooral ook het tegengaan van voedselverspilling." Tijdens het diner zal ook spreker Niek van den Adel het woord krijgen. Hij is sinds enige tijd gekluisterd aan zijn rolstoel en heeft zijn hulphond Joep bij zich: "Mijn verhaal gaat vooral over gastvrijheid in al zijn aspecten. De kernboodschap is "werkelijk de ander zien." Dan ben je echt gastvrij. Het moet geen trucje zijn." Arda van der Valk van Hotel Cuijk beaamt dit ten volle: "Het gevoel van welkom zijn is vaak belangrijker dan of je links of rechts serveert. Wij hebben veel studenten van 't ROC Cuijk. Als stagiairekok, in de bediening of bij de receptie. Na hun opleiding blijven er verschillende bij ons met een baan. Een win-winsituatie."

Meer berichten