Alles is weer in orde en voor een mooi nieuw watersportseizoen aan de Kraaijenbergse Plassen.(foto: Bij Ceulemans)
Alles is weer in orde en voor een mooi nieuw watersportseizoen aan de Kraaijenbergse Plassen.(foto: Bij Ceulemans)

Watersportseizoen weer van start

"Na een week storm en hoog water is alles weer in orde voor een mooi nieuw watersportseizoen aan de Kraaijenbergse Plassen." Jaap Ceulemans en Ruud Koning zijn startklaar met hun bedrijf Bij Ceulemans aan Kerkeveld 10 in Beers om liefhebbers van zeilen, kanoën, suppen of surfen te ontvangen.

door Jos Janssen

"Op 11 april wordt vanuit het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) een bijeenkomst georganiseerd voor alle toeristenbedrijven in de regio. Het is een soort gezamenlijke start van een nieuw seizoen. Wij hebben met ons bedrijf weer veel activiteiten op het programma staan. Voor de beginnende maar ook voor de bedreven watersporter." In de meivakantie (van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei) wordt gestart met een zeilcursus. "Het is voor kinderen en volwassenen. Om maximaal te genieten van dit zomerseizoen is een goede basisopleiding noodzakelijk. Met zo'n cursus haal je het zeildiploma wat vereist is om te gaan zeilen op de plassen. Mensen onderschatten nog wel eens de risico's bij het zeilen. Voor een ervaren zeiler die een tijdje niet gevaren heeft is dit ook een goed opfrismoment."

Om nog meer tegemoet te komen aan de beginnende watersporter is in samenwerking met zwemclub Merlet en de watersportvereniging de Kraaijenbergse Plassen een cursus opgezet: "Op zondag 12 mei starten we in het zwembad de Kwel een zes zondagen durende cursus om belangrijke onderdelen van de watersport onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan angstvrij zijn bij het omslaan van een boot, reddend zwemmen, het staan op een surfplank. Op onze website kun je meer info lezen." Een bijzondere dag is zondag 19 mei met het jaarlijkse Plattelandsrondje: "Vorig jaar hebben we met ons bedrijf de Plattelands Award gewonnen. Daar zijn we best trots op. Die dag kan je o.a. een rondje meevaren en nader kennis maken met alle mogelijkheden van ons bedrijf. Vorig jaar was het een ontzettend gezellige en drukke dag. Voor ons bedrijf zelf hebben we op zaterdag 15 juni nog een open dag. Onder leiding van deskundige instructeurs kun je ervaring opdoen met surfen, zeilen, suppen en kanoën. Die dag is ook de zeilwedstrijd om de Kraaijenbergcup. Een prachtig schouwspel op het water. We hebben een springkussen staan met zitjes en een hapje. Voor de derde keer wordt die dag landelijk de Optimist on Tour georganiseerd. Dit jaar voor de eerste keer bij ons in deze regio. Jeugd van 7 t/m 12 jaar vaart in de Optimist. De iets oudere jeugd in de Topaz of in een Valk."

De plannen voor weer een 'Goei Leven'-weekend worden steeds concreter: "Dat zal plaatsvinden van 28 t/m 30 juni. Net voor de zomerschoolvakantie hier. Wij denken er aan om avondzeilen te gaan organiseren met eten erbij." De mogelijkheden Bij Ceulemans zijn te over. Huren, privéles, teambuildinguitjes, vlottenbouwen, een groepsaccommodatie met 60 bedden. "Wij zijn weer klaar voor een geweldig mooi watersportseizoen." Voor meer informatie: www.bijceulemans.nl.

Meer berichten