Elf lintjes werden gelijktijdig doorgeknipt met elf gouden scharen. (foto: Tom Oosthout)
Elf lintjes werden gelijktijdig doorgeknipt met elf gouden scharen. (foto: Tom Oosthout)

Cuijkse wereldspeler viert opening

Op bedrijventerrein Laarakker Haps is maandag 25 maart het nieuwe complex van Nutricia babyvoeding Cuijk geopend. Onder aanwezigheid van vele nationale maar ook internationale gasten uit onder meer Japan, China, Rusland en Frankrijk. Een wereldspeler die een traditie van meer dan 100 jaar in Cuijk voortzet met een zeer toekomstbestendig bedrijf.

door Jos Janssen

De nieuwe fabriek van babymelkpoeder van het Franse moederbedrijf Danone is langs de A73 ontstaan na bijna drie jaar intensief bouwen. Een bedrijf waar twee keer zoveel melkpoeder geproduceerd kan worden dan op de oude locatie aan de Grotestraat waar dit bedrijf in 1917 met de NV Cuijksche Melkpoductenfabriek zijn oorsprong vond. De investering van 240 miljoen is de grootste kapitaalinvestering in nieuwbouw Brabant van de afgelopen 15 jaar. Directeur Sijmon Hage van Nutricia Cuijk: "De hypermoderne, duurzame en zero waste fabriek biedt hoogwaardige werkgelegenheid aan 500 mensen en produceert 600 producten voor meer dan 90 landen." Bij de opening werd de grote waarde van dit bedrijf voor Cuijk, Brabant, Nederland en zelfs de wereld door verschillende sprekers benadrukt. Minister-president Mark Rutte sprak de gasten toe via de videowall: "Iedereen gefeliciteerd met deze heugelijke dag. Het is voor Nederland een zeer belangrijke economische investering. Met dit internationale bedrijf tonen we aan dat we hier een prima vestigingsklimaat hebben.

Met Danone Nutricia spelen we mee in de Champignons Leaugue van voeding en gezondheid. Proficiat aan ieder die aan dit resultaat heeft meegewerkt." De aanwezige minister van Landbouw Carola Schouten stak haar trots en bewondering ook niet onder stoelen of banken: "Dit is een enorm belangrijk bedrijf in de beginfase van de groei van kinderen. Overal op de wereld zoeken ouders naar de beste voeding voor hun net geboren kinderen. En die komt hier vandaan. Nutricia Cuijk is een prachtig voorbeeld van innovatie in gezondheid. Ik wens iedereen nog 100 jaar verbondenheid met Cuijk, 100 jaar innovatie, 100 jaar voeding voor een goede gezondheid van onze kinderen." Daarna werd op het podium de achterliggende 100 jaar gevisualiseerd met de opkomst van Chris Verberkt uit Boxmeer, hij werkt al bijna 40 jaar bij Nutricia en zijn dochter Corina al 12 jaar.

Samen met kleinzoon Tijn. De opa van Chris leverde in de begin jaren van al melk aan de fabriek. Het drietal overhandigde elf gouden scharen aan elf personen, waaronder de Cuijkse burgemeester Hillenaar, commissaris van de koning Van de Donk en algemeen directeur Danone Boulanger. Zij knipten het openingslint door. Directeur Hage: "Hier in Cuijk komt 120 jaar ervaring en expertise bij elkaar. Nu gestart op een prachtige en goed bereikbare locatie met de mogelijkheid nog van twee fabrieken die nog twee jaar parallel kunnen lopen. Iedere dag voeden we 3,5 miljoen baby's over de hele wereld met onze producten. Belangrijk is dat we ook een op de vijf kinderen welke een allergie hebben van de juiste voeding kunnen voorzien. Dank zij veel onderzoek."

Meer berichten