Patricia Bongaarts en Crosan Leemans van de werkgroep zijn lid van de werkgroep van het Gezondheidsfestival. (foto: Tom Oosthout)
Patricia Bongaarts en Crosan Leemans van de werkgroep zijn lid van de werkgroep van het Gezondheidsfestival. (foto: Tom Oosthout)

Gezondheidsfestival in Kloosterhof

Onder de titel Je lichaam in eigen hand organiseert de Serviceclub Raam en Maas op zondag 31 maart in de Beerse Kloosterhof een gezondheidsfestival. Patricia Bongaarts en Crosan Leemans van de werkgroep: "We hebben een gevarieerd aanbod met ongeveer 35 aanbieders op het gebied van gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft."

door Jos Janssen

De Serviceclub Raam en Maas organiseerde in het verleden diverse malen een zeer succesvolle kunstmanifestatie voor een goed doel in de Beerse sporthal. "We hebben wat nieuwe leden er bij gekregen met daarbij ook weer nieuwe ideeën. De kunstmanifestatie gaan we nu opnemen in een cyclus van drie jaar. Het ene jaar kunst, het andere een gezondheidsfestival. De derde grote activiteit zijn we aan het uitwerken maar dat zal iets gaan worden met lokale streekproducten." Dit jaar is voor de eerste keer het gezondheidsfestival: "Het geheel is opgebouwd rond vier thema's: sport en voeding, schoonheid en welness, therapie en alternatief en we hebben een groot proefplein. We hebben gekozen voor bijna allemaal kleine zelfstandige ondernemers hier uit de regio. Dat gaat van een nagelstyliste, voedingsdeskundige, zangpedagoge tot een stand met energetische sieraden. Als je binnen komt geven we duidelijk aan waar de thema's zijn. Het proefplein speelt zich hoofdzakelijk af in de oude sporthal. Daar is het Smaakcentrum, een molenaar en een vegetarische kok actief. Maar ook zijn er workshops en sportschooldemonstraties. We benutten de totale ruimte van de Kloosterhof."

De entree bedraagt drie euro en gaat naar een goed doel Mama & Me Uganda. Vanuit Nederland begeleidt een team onder leiding van de Beugense Diede Martens dit project in Oeganda. Het is een opvang voor tienermoeders. Het project ondersteunt, begeleidt, coacht en traint hele jonge moeders daar om hun kennis, vaardigheden en zelfredzaamheid te vergroten voor een betere toekomst met hun kindje. Het mooie aan dit project is dat als de moeders wat ouder zijn zij weer andere jonge tienermoeders begeleiden. Diede zal zondag 31 maart er ook zijn en kan alles over dit prachtige project vertellen. We kiezen om de twee jaar voor een ander goed doel om dat financieel te ondersteunen. Daarvoor organiseren we meer activiteiten dan alleen dit festival. Met de Vierdaagse koken en verkopen we zelfgemaakte soep en in Linden houden we de laatste jaren in oktober ook een benefietconcert. Al een paar keer met de band The Wheels."

Omdat het gezondheidsfestival dit jaar voor de eerste keer georganiseerd wordt is het even spannend of de toeloop ook zo groot zal zijn als bij de kunstmanifestatie: "Gezondheid is een belangrijk thema in de huidige tijd. We hebben een aanbod voor jong en oud. Vrouwen en mannen. Denk bijvoorbeeld aan een energetische kindercoach of aan relaxfauteuils met massage. Bijzonder is ook de levensluisteraar of tussen de paarden. Het aanbod is breed en erg divers." Het festival is zondag van 11.00 toto 16.00 uur.

Meer berichten