Noud Gosens presenteert zijn eerste boek.
Noud Gosens presenteert zijn eerste boek.

Schrijvende voetballer

Dat hij voetballen kan, wist WF Estria al. Maar schrijven? Toch is middenvelder Noud Gosens de allereerste walking footbalspeler die een boek heeft uitgegeven.

Het boek gaat over zijn jeugdjaren rondom de huidige kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers, zijn voormalig ouderlijk huis, geeft een boeiend tijdsbeeld van het leven op het platteland in het Land van Cuijk. Noud Gosens werd geboren in 1949 op de boerderij De Tienmorgen aan de rand van landgoed Tongelaar en komt uit een gezin met acht kinderen. Met ongekend oog voor details schetst hij in Mijn Verhaal het leven in die tijd: opgroeien rond de Aga-stoof op de boerderij die ook gebruikt werd om kinderwanten en half bevroren biggetjes op te warmen, spelen tussen de houtwallen en toenmalige hoogstam boomgaarden, na de zondagsmis zelf limonade maken met de wijnballen van bakker Van Daal en gaat het natuurlijk over zijn drie grote hobby's: voetballen, dieren en tuinieren.

Noud, die zijn voetbalcarrière begon bij HBV in Beers, is al enkele jaren lid van WF Estria in Escharen. Mijn Verhaal van Noud Gosens een absolute must. Meer informatie via w.gosens@hetnet.nl.

Meer berichten