Het Visserskoor viert de verjaardag in het Wapen van Beers. (foto: Gerrit van Oostrom)
Het Visserskoor viert de verjaardag in het Wapen van Beers. (foto: Gerrit van Oostrom)

Visserskoor Beers viert twintigste verjaardag

Medio maart 1999 is het Visserskoor uit Beers opgericht. In die tijd werd er door een paar dames van de toenmalige KBB aan hun mannen muzikale steun gevraagd voor een regionaal optreden in een musical met als onderwerp vissen en water. Dat optreden, lees zingen, beviel de mannen zo goed dat naar aanleiding daarvan het Visserskoor Beers werd opgericht.

Momenteel zorgt dit mannenkoor met op dit moment 21 leden samen met een vrouwelijke accordeonist voor een meerstemmig repertoire van bekende zeemans- en of vissersliederen, aangevuld met verschillende populaire meezingers. De doelgroepen zijn onder meer KBO's, Rode Kruis, Zonnebloem en diverse andere (buurt)verenigingen en er worden optredens gegeven in verzorgings- en verpleegtehuizen, festivals, jubilea en liederenavonden. Ook verzorgt het koor met hun kerstrepertoire diverse kerstvieringen.

Het koor wil dit 20-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en geeft daarom op zondag 7 april in het Wapen van Beers aan de Grotestraat 2 in Beers vanaf 14.30 uur voor alle belangstellenden een jubileumconcert. Ook zal deze middag hun nieuwe cd gepresenteerd worden. Toegang is gratis. Het motto van deze middag: Het is pas feest, als het Visserskoor is geweest.

Meer berichten