Foto:

Vleermuizen voor Rammstein

Op Grotestraat 36 in Cuijk is 21 februari het heel speciale decoratiewinkeltje Chazara geopend. De Cuijkse eigenaresse Chantal Schelsema (32) heeft op deze locatie een winkel gecombineerd met een eigen atelier. "We hadden al drie jaar een heel succesvolle webshop. Deze combinatie hier is ideaal."

door Jos Janssen

"Ik heb de hotelschool gedaan en daarna veel in de horeca gewerkt. Dat was met de komst van de kinderen niet meer te doen. Ben zelf begonnen met vlinders en insecten te prepareren en op te zetten om ze daarna via het web te verkopen. Dat liep als een tierelier. Maar thuis stond wel alles vol met voorraad. De woonkamer en de zolder ontplofte. In Nijmegen, Haarlem en Maastricht hebben we nu een shop in een shop. Daar worden door anderen mijn creaties verkocht. Hier in Cuijk heb ik nu mijn eigen shop. Klanten zijn nieuwsgierig en willen toch graag kijken, er over praten." In het sfeervolle winkeltje zijn zeer aparte spullen te vinden, vlinders in lijst, in stolpen, insecten, huiden en vachten, opgezette dieren en nog veel meer. "De insecten, vlinders worden geïmporteerd uit hele wereld o.a. China. Daar zit een vlinderkwekerij. De helft wordt gebruikt voor onze branche en de andere helft wordt weer uitgezet. Al deze vlinders en insecten worden door mijzelf geprepareerd en in een mooie lijst of stolp geplaatst. De passie voor vlinders en opgezette dieren heb ik van thuis uit meegekregen. Jaren geleden toen ik nog een jong meisje was stond ons huis helemaal vol met opgezette dieren. Mijn stiefvader is toen begonnen met het verzamelen van skeletten en het prepareren. Vrienden keken hun ogen uit bij ons thuis. We hadden zelfs een echte mensenschedel op de kast staan. Als huisdier hadden we een oehoe, Hans genaamd."
Samen met haar vriend heeft Chantal een paar jaar in Duitsland gewoond en is naast het werken begonnen met Chazara, de naam van mijn bedrijf, met een webshop. "In Duitsland is het al een grote rage. We kregen zelfs een opdracht van de rockgroep Rammstein voor twintig opgezette vleermuizen voor een clip van hen. Een tattooshop gebruikt ook vaak een grote vleermuis of spin als decoratie." Al veel bezoekers hebben in de etalage van het winkeltje Chazara staan kijken. "We zijn van woensdag tot en met zaterdag open. Maar op andere dagen als ik hier aan het werk ben dan hang ik het bordje "open" ook op de deur. Er komt nog wel wat kijken voordat het eindproduct klaar is. Bewerken, in positie zetten, laten drogen een aantal dagen. Een heel proces. Vanaf mei ga ik ook workshops verzorgen. Informatie is binnenkort in de winkel en op Facebook te verkrijgen. In ons winkeltje zijn ook hele leuke kleine insecten in hars als cadeautje te koop voor kinderen. Ik zou zijn zeggen loop een keertje binnen. Je kijkt je ogen uit." Meer informatie is te vinden op www.chazara.de.

Meer berichten