Zatte Zoef is ontwikkeld via een unieke samenwerking tussen de Commissie Kuukse elfkroegetocht en de Cuijkse kasteleins.
Zatte Zoef is ontwikkeld via een unieke samenwerking tussen de Commissie Kuukse elfkroegetocht en de Cuijkse kasteleins. (Foto: )

Zatte Zoef: overwinningsdrankje

Voor de Cuijkenaar is het ovaaltje al jaren een waardevolle onderscheiding voor het volbrengen van de Kuukse elfkroegetocht. Tijdens de 34ste editie is er na het halen van elf stempels bij elf verschillende kroegen voor het eerst nóg meer te verdienen: Zatte Zoef, vanaf Expeditie Kuuk officieel smaakmaker van de Kuukse elfkroegetocht. Zatte Zoef is een volledig nieuw shotje met 11-1% alcohol en is het 'overwinningsdrankje' voor alle doorzetters die op carnavalsdinsdag Expeditie Kuuk volbrengen. Deelnemers aan de elfkroegetocht hoeven voor hun extra beloning maar één extra handeling te verrichten: hun speciale gouden munt inleveren aan de bar. Die gouden munt is uitdrukbaar uit de reguliere onderscheiding, een unicum in de geschiedenis van de elfkroegetocht. Het drankje is ontwikkeld via een unieke samenwerking tussen de Commissie Kuukse elfkroegetocht en de Cuijkse kasteleins.

Het shotje is een eenmalige beloning, maar zal jaarlijks terugkeren. "We zijn er trots op dat we dit nu aan onze deelnemers kunnen aanbieden", zegt Robert van Hemmen namens de elfkroegetocht. "We geloven erin dat dit shotje kan uitgroeien tot een vaste waarde tijdens de elfkroegetocht, de carnaval en misschien zelfs daarbuiten", vult Erwin Poels, uitbater van Café Taurus aan. "Zatte Zoef is een prachtig initiatief om de samenwerking tussen kroegen en commissie te intensiveren."

Meer berichten