Ook komende dinsdag tijdens de 34ste editie van de Kuukse elfkroegetocht zullen weer duizenden deelnemers samen feestvieren. (foto: Eventpixels)
Ook komende dinsdag tijdens de 34ste editie van de Kuukse elfkroegetocht zullen weer duizenden deelnemers samen feestvieren. (foto: Eventpixels) (Foto: )

'Flinke uitdaging voor iedereen'

Een loodzware expeditie langs elf kroegen en zes podia. De belangrijke taak om iedereen van elf drankjes en elf stempels te voorzien. De giga vrijwilligersklus om alles in goede banen te leiden. "Voor deelnemers, voor de kasteleins, voor ons. Voor iedereen is carnavalsdinsdag een uitdaging", stelt Paul Vreede, voorzitter van de Commissie Kuukse elfkroegetocht.

De Kuukse elfkroegetocht heeft dit jaar als thema Expeditie Kuuk. Het is al jaren de dag waarop de Cuijkse bevolking samensmelt met carnavalsvierders uit heel Nederland. Ook komende dinsdag tijdens de 34ste editie zullen weer duizenden deelnemers samen feestvieren. Het parcours gaat traditioneel over onder meer de Korte Molenstraat, Grotestraat, het Kerkplein en de loodzware Muur van Toebes. Zeker omdat het voor velen al de vierde of vijfde carnavalsdag op rij is, is dat geen gemakkelijke opgave.

"Wij hebben groot respect voor iedereen die de elfkroegetocht tot een goed einde brengt", geeft Vreede aan. "Het is met elf verschillende kroegen een zwaar rondje dat je niet zomaar even afraffelt. De elfkroegetocht is met recht een echte expeditie, als je de finish haalt ben je een doorzetter. Daarom hebben we eenmalig een speciale onderscheiding met beloning."

Om deelnemers op weg naar die beloning te ondersteunen komt survivalgoeroe Jo Bonten (bekend van Dumpert) naar Cuijk voor een speciale outdoor-les op het Kerkplein. Op de zes podia staan verder onder meer volkszanger Django Wagner, de Tante Joke Karaoke Band (van televisieprogramma Streetlab), Gebroeders Ko, Het Feestteam en WC Experience. Ook is er voor het eerst een echt Kuuks Podium met onder meer Rileys, Ingrid Heijl, Björna Swerts, Liek en Riek en Kosnieduur.

"Ik ben trots op wat we als commissie dit jaar hebben neergezet", vertelt de voorzitter. "We zijn met ruim twintig vrijwilligers verdeeld over verschillende subcommissies. We doen het allemaal met plezier maar het is een gigantische klus, zeker ook omdat we de kosten zo laag mogelijk willen houden. Ook op carnavalsdinsdag is het hard werken. Denk aan opbouwen en afbreken, de wedstrijd en het monitoren van het evenement op het gemeentehuis."

Ook voor de kasteleins is carnavalsdinsdag een spannende dag. Vreede: "Zij hebben de verantwoordelijkheid om iedereen van een biertje en een stempel te voorzien. De kroegen zitten in principe niet in de organisatie, maar we werken uiteraard wel samen. Die samenwerking hebben we de afgelopen periode geïntensiveerd en dat bevalt uitstekend. We willen allemaal graag een geweldig feest geven."

Ook dit jaar zijn kaarten (á 12,50 euro) weer in de deelnemende kroegen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er online tickets die bij binnenkomst voor een stempelkaart worden omgewisseld. Die zijn voor 14 euro (excl. servicekosten) te koop via www.elfkroegetocht.nl/tickets.

Meer berichten