Bibliotheek biedt weer hulp bij belastingzaken. (foto: Stijn Ghijsen)
Bibliotheek biedt weer hulp bij belastingzaken. (foto: Stijn Ghijsen) (Foto: Stijn Ghijsen)

Bibliotheek biedt weer hulp bij belastingzaken

In de maanden maart en april kan iedereen weer bij de bibliotheken van BiblioPlus terecht voor hulp bij belastingzaken. Wie de belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheken Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is ook gratis. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het belastingspreekuur.

In de aangifteperiode organiseert de BiblioPlus samen met de sociale raadsvrouwen van Sociom en de vrijwilligers van KBO Heijen en Het Vogelasiel in Bergen spreekuren over de aangifte inkomstenbelasting 2018 en online toeslagen. Tijdens de spreekuren beantwoordt een deskundige vragen. Deze service is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dit telefonisch of in de Bibliotheek.

Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie en alle data op www.biblioplus.nl/belastinghulp.

Meer berichten