Verkleumd maar tevreden poseren de jeugdroeiers van DDP Cuijk na hun geslaagde sponsoractie. Tekst: Erik van den Ouwelant
Verkleumd maar tevreden poseren de jeugdroeiers van DDP Cuijk na hun geslaagde sponsoractie. Tekst: Erik van den Ouwelant

Cuijkse jeugdroeiers helpen Groningse roeiers

De jeugd en junioren van roeivereniging De Drie Provinciën in Cuijk roeiden op zaterdag 2 februari een bedrag van 558,50 euro bij elkaar. Dat deden zij om roeivereniging Neptunes in Delfzijl letterlijk uit de brand te helpen. In de nacht van 7 op 8 december ging de roeiloods van de Groningse vereniging, en alle daarin opgeslagen boten, roeimaterialen en vele mooie herinneringen, in vlammen op. Door de brand, die waarschijnlijk moedwillig is aangestoken, is de vereniging alles kwijt.

Een delegatie van de Cuijkse jeugdroeiers nam het initiatief voor een sponsoractie, waarbij binnen twintig minuten zo vaak mogelijk een afstand van 500 meter moest worden overbrugd in een gestuurde vier (vier roeiers en een stuurman/-vrouw). Vooraf werden ouders, opa's, oma's en buren gevraagd om elke afgelegde etappe met een bedrag te sponsoren. De weerhield de jeugdroeiers er niet van om hun voornemen gestand te doen. Aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes en door leden van de eigen vereniging, roeiden zij onvermoeibaar de euro's bij elkaar.

Nathalie Folkers, voorzitter van de getroffen roeivereniging, zegt blij te zijn met de bijdrage uit Cuijk. "Wat een prachtig bericht. Hartverwarmend!". De Groningse vereniging is inmiddels een crowdfunding gestart om de roeiloods te herbouwen.

Meer berichten