Foto:

Uit nood geboren kampioen in Cuijk

Door een tekort aan hockeyende jongens zijn dit seizoen bij de C- en D-jeugd fusieteams gevormd. De spelers komen uit Afferden, Sint Agatha, Sint Antonis, Beugen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Langenboom, Mill, Sambeek, Stevensbeek, Vierlingsbeek en Vortum-Mullem.

Uit alle windstreken komen ze een aantal keer per week door weer en wind samen om deze teamsport te beoefenen. Waar het voor de JD1 buiten nog voor een deel van de spelers wennen was om op een groot veld te spelen, waren de resultaten in de zaal veelbelovend. Van de eerste 10 duels werden er 9 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Nog 2 duels te gaan. Afgelopen weekeinde kon het kampioenschap in Venlo worden binnengesleept.

De eerste wedstrijd kwam tegenstander Venlo al snel op een 3-0 voorsprong en ging met 3-1 de rust in. Ondanks dat het fusieteam de druk goed opvoerde, kwamen ze niet verder dan 3-2. Hierdoor moest de tweede wedstrijd en tevens laatste van het zaalhockeyseizoen gewonnen worden om het kampioenschap zelf te beslissen. De tegenstander uit Gemert werd met 8-6 verslagen en daardoor was het kampioenschap een feit.

Meer berichten