Holland Baroque geeft een optreden in de Cuijkse St. Martinuskerk.
Holland Baroque geeft een optreden in de Cuijkse St. Martinuskerk.

Valentijnsconcert van Holland Baroque

Een bijzonder valentijnsconcert op donderdag 14 februari om 20.15 uur in de St. Martinuskerk in Cuijk. Op dat moment geeft namelijk Holland Baroque een optreden in de Cuijkse kerk. Holland Baroque is opgericht door streekgenoten Tineke en Judith Steenbrink. De groep stelt steeds verrassende concerten samen met solisten uit vele genres en bijzondere muziekkeuzes.

Barokmuziek wordt vaak gecombineerd met modern repertoire en buitengewone instrumenten. Daarmee is intussen faam verworven in binnen- en buitenland en dat heeft dan weer geresulteerd in prijswinnende cd's. In het kader van Muziek in de Martinus, een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk en de parochie St. Martinus, de stichting Severijn-orgel en de beiaardconcerten, spelen zij nu er een heel toepasselijk concert voor Valentijnsdag. Liefde vormt immers een onuitputtelijke inspiratiebron voor componisten.

Met dat thema gaat het programma van de middeleeuwse Hildegard von Bingen via onder meer Purcell en Biber tot aan onze eigentijdse Leonard Cohen. Vertolkt met sopraan Dorothee Mields, solist uit de wereldtop en de Italiaan Marco Ambrosini die de Nyckelharpa bespeelt. Een zeldzame kans om dit bijzondere snaarinstrument uit de Scandinavische volksmuziek, verwant aan de draailier uit onze streken, zo goed te beluisteren.

Vanwege Valentijnsdag is er voor liefhebbers van dit concert een speciale actie opgezet. Alleen via www.schouwburgcuijk.nl is deze actie te bereiken. Iedereen die gebruikmaakt van de actie kan een geliefde meenemen voor de helft van de prijs. Het is dan wel belangrijk om via de website van de schouwburg de actiecode HB190214 te gebruiken. De actie is ook alleen geldig via de website van de schouwburg. De toegangsprijs aan de kassa op donderdag 14 februari bij de kerk is 22,60 euro per persoon.

Meer berichten