Het Jumbo Cuijk Indoor G-toernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 januari.
Het Jumbo Cuijk Indoor G-toernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 januari. (Foto: )

G-toernooi in Cuijk met internationaal karakter

Het Jumbo Cuijk Indoor G-toernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 januari. Het toernooi wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Laco Sportcentrum is het decor van het jaarlijkse toernooi.

Howha May, als lid van de toernooicommissie van SIOL betrokken bij de organisatie van dit toernooi, geeft aan dat dit toernooi inmiddels is uitgegroeid tot het grootste zaalvoetbaltoernooi voor G-teams in Zuid-Nederland. "Het toernooi leeft enorm, zowel bij de deelnemers als de supporters. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we al heel snel vol zaten met de inschrijvingen." Dit jaar doen er weer 15 jeugdteams mee van 10 verschillende verenigingen, zoals Heijen, Theole, Mulo, Wittenhorst, Beuningse Boys, Vianen Vooruit en Unitas'28 en natuurlijk doet SIOL zelf ook mee. Otto Hafkenscheid, mede organisator, benadrukt daarbij dat deelnemen voor de teams vele malen belangrijker is dan winnen, het plezier staat voorop. Daarnaast geeft hij trots aan dat er dit ook een team uit Engeland aanwezig zal zijn. "SIOL heeft al jarenlang een vriendschapsband met de Maldon Saints en dit jaar zal er voor het eerst een team van de Saints op het G-toernooi aanwezig zijn, zij komen speciaal voor dit evenement naar Cuijk."

Antoine Nas vult aan dat het Jumbo Cuijk Indoor G-toernooi een evenement is dat je gewoon mee moet maken. "Je kan dan zelf zien dat het toernooi enorm leeft bij de spelers, ouders, vrijwilligers en bezoekers, een mooiere kennismaking met het G-voetbal is bijna niet mogelijk. Vorig jaar was het gewoon volle bak tijdens de finale, alle plekken in de zaal waren bezet!"

Dit jaar is een bezoek aan het toernooi extra interessant vanwege de loterij die tijdens het toernooi georganiseerd wordt. Dankzij de geweldige inbreng van de Cuijkse ondernemers zijn er dit jaar vele prijzen te winnen. Alle reden om zaterdag a.s. aanwezig te zijn bij het Jumbo Cuijk G-toernooi.

Het toernooi begint om 12.00 uur in het Laco Sportcentrum te Cuijk. Het programma ziet er als volgt uit. Om 12.00 uur worden de teams ontvangen en om 12.15 uur is de officiële opening van het toernooi. De wedstrijden beginnen om 12.45 uur en om 14.30 uur is het tijd voor pauze. De wedstrijden worden om 15.00 uur weer hervat en de halve finales zijn om 16.20 uur. De finale staat gepland voor 16.50 en de loterij en prijsuitreiking zijn om 17.10 uur.

Meer berichten