Ellen Bloemen en Kay Lucas organiseren Hallo Date. (foto: Timmy Barten)
Ellen Bloemen en Kay Lucas organiseren Hallo Date. (foto: Timmy Barten) (Foto: Timmy Barten)

Bijeenkomsten Hallo Date op 18 en 19 januari in De Weijer

Na de eerste editie van Hallo Date, het eerste date-event in het Land van Cuijk, kon een tweede editie niet uitblijven. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari worden wederom twee date-events gehouden bij De Weijer in Boxmeer. Op vrijdagavond voor de 25-plussers en op zaterdagavond voor de 40-plussers.

Eefke Peeters sprak met organisator Ellen Bloemen. "Het was een ontzettend geslaagde avond waarop mijn mede-organisator Kay Lucas en ik direct besloten om dit nogmaals te gaan organiseren", meldt Bloemen enthousiast. "De deelnemers beaamden dat er voor alleenstaanden in deze regio geen laagdrempelig event is om elkaar te leren kennen. We hebben het idee uit Londen overgenomen, waar het speeddaten in combinatie met spelletjes een groot succes is."

Uit de eerste editie zijn maar liefst acht matches ontstaan. "Dat was ook voor ons als organisatie superleuk. Daarnaast is het ook spannend om te kijken of er iets ontstaat op zo'n eerste date-event We hebben de matches direct de volgende ochtend gecheckt en gemaild, zodat men niet heel lang in spanning zat. Daarna was het natuurlijk aan henzelf om het contact te leggen. In ieder geval is er uit één match ook daadwerkelijk een relatie ontstaan, zij hebben ons een mailtje gestuurd. Het was een ontzettend gezellige avond waarop de sfeer direct goed was. We hadden een inlooptijd waar men zich kon inschrijven. Iedereen was lekker op tijd waardoor men voorafgaand gezellig aan de hangtafels ging mengen. Er waren mensen vanuit Venray, Oss en vanuit alle hoeken uit het Land van Cuijk. Ondanks dat bijna iedereen uit de regio kwam, kenden de deelnemers elkaar niet. Hartstikke leuk."

Er werd weinig gebruikgemaakt van de spellen, maar uit de feedback vernam de organisatie wel dat de aanwezigen het prettig vonden dat de mogelijkheid er was om een spelletje erbij te pakken. "Men had per date acht minuten en in de meeste gevallen vlogen die voorbij. Er hing een ontspannen en laagdrempelige sfeer. In de pauze was het ook vooral gemoedelijk en werd er veel gelachen. De meeste mensen kwamen ook echt met het idee van een lekker avondje uit en wie weet wat er uit kan ontstaan. Een goede insteek, denken wij. Om 22.30 uur was de date-avond officieel afgelopen, maar de meesten gingen dik een uur later pas huiswaarts. We verwachten dat we de aankomende edities ook weer een gezellige, ontspannen avond kunnen realiseren." Het maximumaantal is vijftien deelnemers. Inschrijven via www.hallodate.nl.
 

Meer berichten