Cheque voor Wensambulance Brabant

Regain uit Cuijk heeft met haar Cash voor Kleren concept het afgelopen jaar een bedrag van 2.000 euro bij elkaar weten te krijgen voor de Wensambulance Brabant, ondanks de sluiting door gemeente Cuijk.

door onze redactie

Bij Cash voor Kleren konden inwoners uit het Land van Cuijk oude kleding en schoenen brengen. Zij ontvingen daarvoor direct een vergoeding van 0,20 euro per kilogram. Daarnaast doneerde Regain voor elke ingebrachte kilogram een vast bedrag aan de Stichting Wensambulance Brabant. Cash voor Kleren heeft dit jaar maar kort gedraaid en is, na ruim 20 jaar actief te zijn geweest, sinds augustus 2018 gesloten in verband met nieuw beleid van de gemeente Cuijk.

Naast Cash voor Kleren zijn o.a. ook de oud-papier en oude metalen inzameling bij Geurts en de oud papier inzameling bij Xhofleer de dupe geworden van dit door wethouder Stoffels ingezette beleid.
Toch heeft Cash voor Kleren, mede door de vele inwoners uit het Land van Cuijk die hun oude kleding hebben gebracht, weer een mooi bedrag over kunnen maken aan de Stichting Wensambulance Brabant. Dit na een eerdere donatie van 3.000 euro in het jaar ervoor. Regain is erg te spreken over de werkzaamheden en de vrijwilligers van de Wensambulance Brabant en zij geven aan dat wanneer Cash voor Kleren in de toekomst misschien toch doorgang zou kunnen vinden, deze stichting ook een vaste partner in het concept zal blijven.

Stichting Wensambulance Brabant is in juni 2011 opgericht door twee gepensioneerde medewerkers van Ambulancezorg Brabant-Zuidoost. "Tijdens de ambulancehulpverlening loop je er wel eens tegen aan dat je wat meer zou willen kunnen doen voor de terminale patiënt. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben afgesloten", aldus oprichters Frans van Gerven en Giel van Genugten. Zo ontstond het idee om een stichting op te richten die terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek vervoert en begeleidt.

Inmiddels hebben heeft Wensambulance Brabant de beschikking over 4 ambulances en staan zij met 160 vrijwilligers bijna dagelijks klaar om terminaal zieke mensen te begeleiden en te vervoeren. De wensen lopen uiteen van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis naar Lourdes. Wensambulance Brabant vervoert mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio's vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Wensvragers worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards.

Meer berichten