'Er op uit op Zondag' zwaait 2018 uit!

Zoals wellicht bekend is, organiseert Sociom|Zin verschillende activiteiten. Ze worden op diverse plaatsen aangeboden in het Land van Cuijk en zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar verbinding met anderen. Het zijn vaak activiteiten die aan het denken zetten of ter ontspanning dienen, zoals een leesgroep, een wandelgroep, diverse gespreksgroepen, filmgroepen en het optekenen van levensverhalen.

Door Mieke Heijmans

Coördinator van Sociom|Zin zegt over het thema zingeving: "Als je doet wat je zinvol vindt, geeft je dat energie en het kan je leven verrijken." De coördinator staat ten dienste van de ongeveer 50 vrijwilligers: "Zij komen met ideeën en ik ondersteun om die mogelijk te maken."

Er op uit op Zondag is ook een activiteit van Sociom|Zin. Tweemaandelijks komen ouderen op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 in de Parasol (Hof van Cuijk 1) samen. De zondag wordt door veel alleenstaande ouderen als saai en alleen ervaren. Hen wordt de gelegenheid en ruimte geboden elkaar te ontmoeten en een gesprek aan te gaan of een thema te bespreken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. De middag wordt begeleid door twee vrijwilligers: een gastheer of -vrouw.

Zondag 30 december is er een speciale oudejaarsmiddag om het jaar 2018 uit te zwaaien en het nieuwe in te luiden. Er is muziek, een lekker hapje en drankje: kortom gezelligheid alom! Heeft u zin om bij deze middag aanwezig te zijn? U bent van harte welkom! Voor 30 december kunt u zich opgeven via sociomzin@sociom.nl of op 0485 – 700 500.

Sociom|Zin maakt hierbij ook graag van de gelegenheid gebruik om mensen op te roepen die graag gastheer of -vrouw willen zijn tijdens deze middagen. U kunt e-mailen of bellen via de bovenstaande contactgegevens.

Erop uit op zondag wenst u mooie feestdagen en een sprankelend 2019! Sociom|Zin is er voor alle zelfstandig wonende inwoners van het Land van Cuijk die zich willen verbinden met een ander op waarden en levensvragen die voor hem of haar van belang zijn. De activiteiten van Sociom|Zin bieden hiervoor diverse mogelijkheden. Ongeveer 50 vrijwilligers en één beroepskracht (coördinator) zijn actief voor Sociom|Zin. Zij zijn getraind in het begeleiden van mensen.

Meer berichten