(foto: Bas Delhij)
(foto: Bas Delhij)

Oliebollen Omloop Olympia'18

Veel mensen maken deze maand en aan het begin van het nieuwe jaar weer diverse goede voornemens zoals: stoppen met roken, gezonder en gevarieerder eten en zeker veel meer bewegen. Niets is effectiever dan meteen beginnen dit volop in de praktijk te brengen.

door onze redactie

Onder het motto Boxmeer beweegt wil de gemeente Boxmeer al vele jaren het nut van sporten voor mensen in alle leeftijdscategorieën duidelijk maken. Samen sporten, samen leven kan aan het begin van 2019 gestalte krijgen door deel te nemen aan de 38ste editie van de Oliebollen Omloop Olympia'18 die op zondag 6 januari wordt georganiseerd door Olympia'18. De omloop is onderdeel van de Rabo Runcompetitie Land van Cuijk en Maasduinen.

Wat bijna 40 jaar geleden begon als een manier om de voetballers uit Boxmeer ook tijdens de winterpauze actief te laten zijn, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regionaal sportevenement. Hoofdsponsor is Sport 2000 Van Neerven Boxmeer en er zijn twee co sponsoren: ABC Maassen en Autobedrijf Thoonen. Olympia nodigt de deelnemers aan de diverse afstanden van harte uit om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om vooraf in te schrijven. Zie www.olympia18.nl of www.inschrijven.nl. Dat kan tot en met vrijdag 4 januari. Inschrijven is ook mogelijk op zondag 6 januari in de kantine van Olympia'18 en wel tot 30 minuten vóór aanvang van de desbetreffende afstand. Inschrijfgeld bedraagt 3 euro tot en met 15 jaar. Vanaf 16 jaar is dat 5 euro. Voor verenigingen, die teams willen inschrijven geldt een groepskorting. Zij kunnen hierover contact opnemen met 06-28254392 of 06-24161216 of stuur een e-mail naar info@olympia18.nl.

Voor de allerkleinsten is een parcours van 400 meter: de zogenaamde bambinoloop. De verrichtingen van de pupillen zijn vanaf de tribune te volgen. Verder 1 kilometer (start 10 uur), 2,5 kilometer (start 10.15 uur), bambinoloop (10.45 uur), 5 kilometer (start 11.00 uur) en 10 kilometer (start 11.45 uur).

Meer berichten