V.l.n.r. Sanna Bogaerts, Jerney Antonie en Lindsey Janssen. (foto: Istar Verspuij)
V.l.n.r. Sanna Bogaerts, Jerney Antonie en Lindsey Janssen. (foto: Istar Verspuij) (Foto: IstarVerspuij_0642528617, Istar Verspuij)

XXS staat voor groei, vanaf het begin

XXS Kinderopvang eigenaresse Sanna Bogaerts is een van de meest innoverende ondernemers van het Land van Cuijk. Zeker op het gebied van samenwerken en verbinden is zij een voorbeeld voor iedere ondernemer.

door onze redactie

Naast haar XXS Kinderopvang en buitenschoolse opvang XXS BSO Buiten in Cuijk én Uden is zij nu boven de locatie in Cuijk echopraktijk XXS To Be gestart. Sanna: "Zwangere vrouwen zitten vaak heerlijk in hun eigen bubbel. Hoe kun je hen dan laagdrempelig kennis laten maken met opvang? Want dat is wel iets waar je goed overwogen een beslissing in moet nemen. Ik vind het zelf een logische verbinding, maar we zijn de eerste in Nederland heb ik mij laten vertellen. Ik werk samen met Jerney die al zeven jaar echoscopiste is in Grave bij praktijk Echopret. Samen zijn wij de enige in het Land van Cuijk waar je een pretecho kan laten maken. Lindsey werkt al vier jaar bij mij op het kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Jerney gaat haar opleiden. We hebben een goede klik samen en hebben er veel zin in." Jerney: "Wat ik hier het allerprettigste vind is de sfeer. Een huiskamer gevoel. Hier vind je geen medische omgeving. Een pretecho moet een feestje zijn. Je kunt hier een high tea of een babyshower houden. Hier mag ook, in tegenstelling tot medische echo's, oma, kleine broertjes, zusjes of je hele vriendinnengroep mee. We hebben wel medische kennis, dus mochten wij iets menen te zien dan verwijzen wij altijd door. We leggen goed uit wat je ziet en er is ruimte voor vragen. Ook zorgen we ervoor dat je altijd jouw kindje goed hebt kunnen zien. Mocht jouw baby die dag niet mee willen werken dan kun je kosteloos terugkomen." Lindsey: "Ik ben zo enthousiast dat ik word opgeleid tot echoscopiste. Het is een prachtige aanvulling op mijn werk 'beneden' met de kids. Werken bij XXS betekent voor mij letterlijk groei. Sanna kijkt naar ieder individueel en naar hoe je het beste uit jezelf kan halen of je nu drie bent of allang volwassen en nu dus zelfs vanaf zestien weken. Er zijn mogelijkheden van 2D, 3D en 4D echo's van een kwartier en een half uur te reserveren bij ons. De 3 en 4D echo's kunnen vanaf 26 weken, maar we raden vanaf 28 weken aan omdat het kindje dan wat voller wordt en dit het mooiste is. Bij 4D wordt een filmpje opgenomen dus krijg je live HD bewegend beeld van jouw kindje mee naar huis. Gaaf he?" Sanna: "De pretecho's zijn op afspraak en dat kan ook op zondag of in de avonduren. Met kinderen moet je flexibel kunnen zijn, zelfs als ze nog niet geboren zijn. Ik ben blij met deze beslissing. Alleen al de echo voor geslachtsbepaling, dat is toch prachtig om te mogen vertellen. Bij 16 weken kunnen wij dat met zekerheid zeggen mocht je kindje het tenminste willen laten zien. Bij twijfel over het geslacht mag je kosteloos terugkomen. Dit is een droom. Die had ik veel: eerst mijn kinderdagverblijf, vervolgens de BSO, het kinderdagverblijf in Uden. Ik blijf nog wel innoveren en dromen!" Meer info op: xxskinderopvang.nl.

Meer berichten