Hapse Boys gaat de winterstop in als trotse koploper van de vierde klasse H. (foto: Hapse Boys)
Hapse Boys gaat de winterstop in als trotse koploper van de vierde klasse H. (foto: Hapse Boys)

Kerstrapport voor Cuijkse voetbalclubs

De eerste sneeuw is gevallen, veel afgelastingen en de winterstop dient zich aan. Veel spelers van Cuijkse clubs kunnen zonder voetbal aan de kerstkalkoen. Wellicht dat de KNVB zondag nog extra inhaalwedstrijden inplant. Toch tijd voor het kerstrapport.

door Jos Janssen

In Sint Agatha bij VCA hadden ze zich de eerste helft van het seizoen heel anders voorgesteld. Onder leiding van de nieuwe trainer John Boeijen en een zeer smalle selectie mocht pas één keer het zoet der overwinning geproefd worden. Uitkomst een gedeelde laatste plaats met vier schamele puntjes. Een schrale troost: er kan niet gedegradeerd worden. In de vierde klasse H zijn drie Cuijkse clubs actief. De vereniging SIOL bruist op vele fronten. Het vaandelteam staat in de middenmoot maar moet gezien het verschil in aantal wedstrijden toch met een schuin oog naar beneden kijken. Met het sprokkelen van punten moet het zeker mogelijk zijn aan het einde van het seizoen een goede middenmoter te blijven. Trainer Lucien Roeffen zorgt voor continuïteit in de technische staf om ook het eerder afgesproken derde jaar bij SIOL in te gaan. Het eerste team van HBV Beers heeft voetbalzorgen. Nog geen enkele overwinning betekent een laatste plaats. Vorig jaar werd degradatie naar de kelderklasse ternauwernood ontlopen middels de nacompetitie. Vertrouwen blijft in trainer Robert van Mierlo met verlenging van zijn contract ook al mocht degradatie een feit worden. De club bouwt met veel eigen jongens naar een nieuwe toekomst. Bij Hapse Boys in Haps wordt de platte kar al dicht naar de schuurdeur geschoven. Trotse koploper en een aantal punten los. De degradatie van vorig seizoen kan binnen een jaar te niet gedaan worden. Er staat onder leiding van trainer Michel Kuijpers een hecht team dat Hapse Boys bij haar 90-jarig jubileumjaar weer naar de derde klasse kan schieten. In de zomer leverde Vianen Vooruit een historische prestatie door naar de tweede klasse te promoveren. Er moest wel gewacht worden tot 28 oktober voordat de eerste overwinning in de boeken ging thuis tegen streekgenoot SSS'18 Overloon. Uit is men nog ongeslagen. Succestrainer Niels Voet blijft nog een jaar en de club zal met bovenkant middenmoot in de tweede klasse meer dan tevreden zijn. Een knappe prestatie.

Dat geldt dit jaar wat minder voor het eerste van JVC Cuijk. Vorig jaar deed men tot het laatste mee om promotie naar de tweede divisie. Daarna gingen een aantal sterkhouders zoals Riksen en Van Zeelst weg en is voor de jonge ploeg middenmoot derde divisie het doel. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt gehaald en met name de thuiswedstrijd tegen UNA eindige met een zeer vervelend incident tussen spelers onderling. De ploeg van trainer Ferdi Akakan bevindt zich nu net boven de rode streep. De tweede seizoenshelft zal er vol aan de bak gegaan moeten worden wil men niet echt in de problemen komen.

Meer berichten