Drie medeorganisatoren van KWF voor de Merletloop. (eigen foto)
Drie medeorganisatoren van KWF voor de Merletloop. (eigen foto)

'Samen een stapje dichterbij komen'

De Merletloop voor KWF is vrijdagavond. Het bestuur van KWF Land van Cuijk wil benadrukken: "Het is een loop voor iedereen. We hebben de samenwerking opgezocht met het Merletcollege omdat zij ook in deze tijd een jaarlijkse kerstactie organiseren. Jong en oud mag meedoen."

door Jos Janssen

Het bestuur is voor de organisatie de afgelopen maanden regelmatig bij elkaar geweest: "Tussen de zeer succesvolle Samenloop voor Hoop in 2015 en de door ons na te streven Samenloop in 2020 wilden we een evenement organiseren om nog meer geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dat is hard nodig. We wilden een evenement waar de hele Cuijkse gemeenschap aan mee kan doen. We kwamen uit bij een loop van vijf kilometer. Om een goede start en finish locatie te hebben zijn we de samenwerking gaan opzoeken met het Merletcollege. Dat mondde ook uit in deelname van veel leerlingen van die school. Zij hebben ieder jaar een sponsorloop. Nu niet voor een schoolactiviteit maar voor het KWF. Een ideale combinatie."

De afgelopen weken is er intensief reclame gemaakt voor de loop: "Op het Merletcollege hebben we middels arts Gert van Lieshout en Anke Verweijen uit Mill die haar man verloor door kanker de leerlingen meer informatie gegeven over de vreselijke ziekte. Maar hen ook verteld dat de kans op genezing steeds groter wordt. Op basisscholen en op de markt is geflyerd. We willen er vooral ook een gezellig evenement van maken."

Er kwam de afgelopen maanden wel enig werk op het bestuur af: "Om alles goed in banen te leiden hebben we een vijftigtal vrijwilligers. Een draaiboek is in elkaar gezet. Vergunningen aangevraagd en omdat de loop in de avonduren is helpt zelfs de brandweer met uitlichten van een gedeelte van de route. Alle deelnemers krijgen bij de start ook een lightstick. De route is uitgezet vanaf Merletcollege richting het sportpark en dan via het voetpad langs de Maas naar museum Ceuclum. Waarna door een verlichte Beeldentuin, het Pakhuis de terugweg naar het Merletcollege wordt gelopen."

Bij de start en finishlocatie wachten de deelnemers veel vertier: "Gestart mag er vanaf 18.00 uur. Het startschot geven Paul Metzemakers (rector Merlet) en Veronique Rose-Hermans (de nieuwe locatiedirecteur).Het koor Juvia uit Vianen zal de lopers zingend uitzwaaien. Bij terugkomst speelt de Merletband, geeft sportvereniging Olympia demonstraties en maakt de Band zonder Vent muziek. In het deelnemerskaartje van vijf euro zit een drankje en hapje maar we staan open voor een extra vrijwillige bijdrage. Die gaat ook naar het KWF. We hebben geen streefbedrag in ons hoofd. Iedere bijdrage is welkom en draagt bij aan meer geld voor onderzoeken tegen kanker. Het KWF heeft de slogan: "Samen komen we weer een stapje dichterbij." Kaarten zijn verkrijgbaar bij kerstwinkel Via Canella en Primera. Maar ook aan de start in Merletcollege.

Meer berichten