De container aan de Smidstraat is een doorn in het oog van D66. (foto: D66)
De container aan de Smidstraat is een doorn in het oog van D66. (foto: D66) (Foto: )

D66 stoort zich aan 'lelijke' geldcontainer in Cuijk

Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen heeft de geld-, stort, en sealbag automaten van het kantoor aan de Smidstraat in Cuijk naar een standalone PinBox. 'Inwoners en zakelijke klanten van Cuijk en omgeving zullen weinig tot geen last ondervinden van de verhuizing, omdat de PinBox tegenover het huidige Rabobank pand wordt geplaatst. De muntgeldautomaat verhuist niet mee en is na 30 november niet langer beschikbaar', schrijft de Rabobank op de website.

De alleenstaande PinBox is een doorn in het oog van Mariëlle van Zuilen. De fractievoorzitter van D66 heeft vragen gesteld aan het college van Cuijk. 'Het is een grote langwerpige container met een opdruk van gele steentjes. De geldautomaten van de Rabobank blijken naar buiten te worden verplaatst. D66 vindt deze container totaal niet passen in het straatbeeld. We besteden als gemeente miljoenen aan de verbetering van het centrum in Cuijk. Of is dit een experiment van het College met het plaatsen van Tiny houses', laat de fractie aan het college van B en W weten.

D66 vraagt zich onder meer de volgende zaken af: draagt de container bij aan de kwaliteitsverbetering van het centrum? Is voor het plaatsen van deze container een vergunning aangevraagd? Zo ja, waarom heeft u deze verleend? Hoe lang blijft deze container hier staan?

Meer berichten